Da bi vašem poslu ili hobiju, dodatnoj zaradi dali jedinstven pečat potrebno je da vašu zamisao realizujete na finalnom koraku, to je štampa u štampariji.

U nastavku teksta želimo da vas uputimo koje sve vrste štampe postoje. 

Digitalna štampa

Nedvosmisleno, digitalna štampa je najpopularnija i namladja tehnika načina štampe. Jako brzo i efikasno se na ovaj način štampa i zato je digitalna štampa najtraženija. Najviše se koristi da bi se izradile vizit karte, flejri, katalozi, pozivnice…Celokupan asortiman za štampu se nalazi na računaru, lap topu, flesh memoriji i to je umnogome dodatna prednost digitalne štampe. Potrebno je da pripremite digitalni dizajn vaše vizit karte i to je sve što je potrebno zaposlenia u štampariji. Cenu formira količina ali nemojte štedeti na kvalitetu jer su ipak vizit karte vaš lični pečat i kontakt koji dajete trenutnim i budućim klijentima. Poseban vid digitalne štampe jeste iz tabaka. Jako je zgodna za štampu manjih tiraža. Ogromn plus ovakve štampe je opcija posebne izrade poput numeracije, usluga perforacija,savijanja i personalizacije ID kartica. 

Sito štampa

U pitanju je tehnika pomoću koje se ostvaruje otisak na uglavnom svim predmetima koji imaju ravnu površinu. Može da se štampa na plastici i drvetu. Ova štampa je vrlo tražena baš zbog mogućnosti štampe na različitim materijalima i u velikom tiražu. Najčešča je na majicama, olovkama, upaljačima, papiru. Otisak koji je rezultat sito štampe daje veliki kvalitet i takva štampa je trajna. Daćemo vam primer njene trajnosti. Kada se rade replikacije čuvenih slika koristi se samo sito štampa , nijedna druga tehnika ne dolazi u obzir.

Ofset štampa

Ofset štampa se koristi u slučajevima štampe ogromnih tiraža. Kada se štampaju vizit karte, posteri ili plakati u većim primercima tada  je ofset štampa najprigodnija. Karakteristika ove štampe je kvalitetan otisak. Cena je niža što je tiraž veći i to ovu vrstu štampe čini jako popularnom i traženom. Postoje tri glavne dispozicije ofset štampe: cilindar koji je inicijator štamparskog modela, cilindar koji je nositelj omotača od gume i cilindar za pritisak. 

Štampa na tekstilu

Štampa na tekstilu je takođe vrlo tražena. Možete da napravite unikatne majice sa raznim motivima i nijansama, natpisima. Budite oprezni kakav je kvalitet štampe i kako će se pranje pamerijala odraziti na printing. Štampa na tekstilu se može brzo uraditi i što je čini traženom i popularnom. 

Štampa velikih formata

Ovaj vid štampe se koristi kada treba veći prostor brendirati. Na primer kancelarijske prostorije, prevozno sredstvo…samim tim važe poslovanje postaje uočljivo i dodatno vidljivo drugima. Štampa velikih formata uključuje banere, bilborde i plakate.  

Ko sve koristi usluge štamparije

Štamparija je neophodna što za poslovne što za privatne svrhe. Uvek je potrebno obratiti se štampariji po izboru kada imate neki proizvod ili kampanju koja treba da bude vidljiva i ispraćena. Ne samo što se na ovaj način reklamirate možete dogovoriti odredjen promotivni materijal za klijente  sa brendom vašeg poslovanja. Tu su olovke, hemijske, notesi. Upaljači, šolje, memorandum. Dosta je mogućnosti, savetujemo vam da odaberete najbolju štampariju za vas i da krenete sa reklamiranjem vašeg poslovanja krou sve moguće kanale.