Koliko god imali fantastičan proizvod, kupci moraju biti i zainteresovani da vam poklone poverenje. Od prvih začetaka trgovine, postoji potreba za marketingom. Brendiranjem utičemo na potrošača da odluku o kupovini donese i pre nego što plati za proizvod ili uslugu. Kako da nam kupac poveruje? Kako da brend bude zastupljen u njihovom životu? Odgovor je jednostavan – kroz promotivan materijal.

Vizuelno isticanje brenda

Da bi ste svoj brend prikazali širokim narodnim masama jedna od varijanti je promo pult. Odlično je rešenje kao mobilna varijanta za prezentaciju kako u zatvorenom tako i otvorenom prostoru. Pored lokacije koja treba da bude na mestu gde ima dosta prolaznika, promo pult treba da sadrži jasno istaknutu reklamu koja će vizuelno privući interesente. Ljubazni promoteri će se potom postarati da ubede potencijalnog kupca da je baš Vaš proizvod ono što njima treba.

Roll up baner sadrži bitne i pregledne informacije na platnu od koga je napravljen, a mehanizam omogućava laku montažu. Može biti kao samostalna reklama ili korišćen kao vizuelna dopuna tokom promocije.

Za razliku od roll up banera fiksni reklamni panoi su odštampani na ceradi i bez ikakvih mehanizama. Oni se postavljaju vezivanjem preko površine i otporni su na vremenske prilike pa su odlična vrsta promocije tokom cele godine. Bojom, dizajnom i veličinom skrenuće pažnju na brend, a samim tim i na buduće odluke o kupovini.

Sa druge strane izrade odabira promo materijala koji će predstavljati vašu firmu, proizvod ili uslugu potrebno je odabrati firmu koja može da izradi sve promotivne materijale ka što je Zeppelin. Recimo dizajn promo kišobrana koji ćete poručiti kod jedne firme može da se razlikuje od dizajna majci koju ćete poručiti kod firme što može dovesti do konfuzije u percipiranju vašeg brenda.

Neka brendiran promotivni materijal bude vid poklona!

 

Zanimljivi predmeti kao odličan poslovni poklon

Pokloni, pažljivo odabrani, mogu da asociraju na kvalitetnu uslugu i odličnu saradnju. Reklamne hemijske olovke su jeftin način predstavljanja firme. Bez obzira na vašu delatnost mogu poslužiti za promociju. Kupac će često biti u dodiru sa brendom jer se hemijske olovke koriste svakodnevno, za različite situacije. Ne zanemarite i sam kvalitet promotivne hemijske olovke, pa ako uložite u one kvalitetnije i vizuelno lepše, učinićete da vaš brend bude zapažen i u kupčevom okruženju. Možda ih baš podstakne na razgovor o brendu i navede na usmeni način promocije, onaj najdelotvorniji – „od usta do usta“.

Reklamni privesci mogu sadržavati nešto više informacija nego na samoj hemijskoj olovci, a personalizovan izgled može biti i asocijacija na delatnost firme ili vrstu kupovine. Ako je reč o bankama na primer, privesci mogu biti u obliku automobila za one koji kupuju vozilo ili pak kućica za one koji kupuju svoj stan.

Više detalja o brendu pa čak i promotivan tekst firme može biti urađen na džepnim kalendarima. Mogu sadržati i slike, a to je teško izvesti na drugim jeftinim i lako dostupnim promotivnim varijantama.

Kao nešto skuplje i elegantnije vrste uvek su aktuelni brendirani rokovnici, stoni predmeti ili novčanici. Ovakav promotivan materijal može biti univerzalan ili specijalno pripremljen za samo jednog saradnika. Predmeti mogu biti urađeni od kombinacije kože i drugih materijala i imati gravuru po vašoj želji. Ostaviće utisak elegancije, a dugim korišćenjem i stalno podsećanje na konkretni brend.

Kada je u pitanju reklamni materijal Beograd je sigurno grad gde možete pronaći firme koje izrađuju skoro sve predmete koji mogu poslužiti kao promo materijal ali i poklon.

Internet čini informacije lako dostupnim pa treba biti kreativan i pronaći način da se istaknete u moru sličnih proizvoda. Po nekad, najjeftinija rešenja mogu biti i najdelotvornija da brend firme pronađe put do ciljne grupe kupaca. Budite maštoviti, kombinujte promotivni materijal i ostvarićete siguran uspeh.