Štampanje je procedura kreiranja različitih proizvoda, kao i sadržaja na postojećim artikalima. U tom pogledu, koristi se veliki broj tehnika i postupaka, koji danas stvaraju odlično dizajnirane varijante koje se koriste za promociju, u odnosima s javnošću i mnoge druge svrhe. Sublimaciona štampa upravo je jedan od načina kreiranja modernih otisaka na različitim podlogama. 

Sublimaciona štampa veoma je popularna, jer omogućava preslikavanje boja na podloge koje važe za nepristupačne i ne tako jednostavne za oslikavanje. Može se napraviti veliki broj primeraka za kratko vreme, a ujedno i štampati na velikim formatima, prema potrebama klijenata štamparija. Sublimaciona štampa je veoma efikasna, i kreira veliki broj raznovrsnih proizvoda. 

Sublimaciona štampa kreira ilustracije na šoljama

Odličan način da se „ožive“ šolje, jeste subli štampa kvalitetnim bojama. Štampa na keramici je veoma komplikovana i zahtevna, pa samim tim zahteva inovativnu opremu, trajne boje i precizan i detaljan postupak. Uz pomoć savremene prese, štampača i sublimacionog papira, veoma živopisne boje mogu se preneti i na šolje. Obično se radi o tekstualnim sadržajima, promotivnim porukama, prenosu logotipa i ilustracija koje se simbolično oslikavaju kao vid promovisanja kompanija, firmi i organizacija. 

Šolje su odličan poklon i za kupce – za određeni obim ili vrednost kupovine, ali i kao gratis poklon uz određeni proizvodni asortiman. Veoma su vidljive svuda – kod kuće, u kancelarijama i na raznim drugim mestima, pa imaju snažna promotivna dejstva. Na šolji su veoma čitljivi natpisi, pa su efekti promocije odlični. Šolja je lep poklon, praktičan i ima promotivne efekte koji su prepoznatljivi. Ujedno su funkcionalne i savršene za udobno ispijanje kafe, čaja ili drugih napitaka. 

Sublimaciona štampa idealna je za majice i tekstil

Savršena opcija za oslikavanje majica, drugih tekstilnih tkanina, i posebno poliestra, jeste sublimaciona štampa. Za štampače ove vrste, pogodne su majice i torbe, koje se lako postavljaju na sublimacionu presu, i peglom preslikavaju boju. Na majicama se često nalaze logotipi, a može se raditi i o preslikavanju boje na dreseve, šorceve i druge odevne predmete. Kačketi su takođe predmeti za koje je popularna sublimaciona štampa. Poliester je odlična podloga za prenos svih boja, u vidu logotipa, ilustracija, tekstualnih poruka i tome slično. 

Najčešće, firme štampaju majice sa logotipom i ključnim kontakt podacima. Pored toga, oslikavanje na tekstilu stvara uniformu za zaposlene, koja je u potpunosti personalizovana. Sublimaciona štampa kreira promotinve materijale koji su pogodni za poklanjanje, jer su na primer majice, kao i sama štampa veoma jeftini. Sublimaciona štampa je troškovno isplativa, i što je veći broj primeraka, to je cena štampe niža. Boje su trajne, i ne blede pranjem, niti protokom vremena. Takođe, ono što je važno, štampa je veoma efikasna i brza, pa se veliki broj primeraka dobija za vrlo kratko vreme i nisku cenu. 

Sublimaciona štampa predstavlja način prenosa inovativnih boja iz štampača na različitu vrstu podloga, od kojih se izdvajaju keramika i poliester. Tu je i plastika, kao i mnoge druge podloge koje su pogodne za preslikavanje boja. Sublimiciona štampa način je da se kreiraju proizvodi koji se koriste u promotivne svrhe, za darivanje drugima, kao i stvaranje prepoznatljivosti i brendiranja tokom vremena.