Ranijih godina putovanja avionom nisu bila jednostavna kao danas, jer kao što znamo, danas se sve rešava običnim klikom; kao što avionske karte možete rezervisati i kupiti na internetu tako možete rezervisati i prevoz do aerodroma. Obezbediti trasport do aerodroma nije tako mala stvar, pogotovo ako ne poznajete mesto ili se ne snalazite previše dobro, stoga se došlo do vrlo jednostavnog rešenja, a to je organizovan prevoz do aerodroma. 

Rezervacija prevoza do aerodroma vam može delovati komplikovano ako putujete prvi put, kao i zbog propisa i ograničenja u vezi sa virusom COVID-19.  Postaje još komplikovanije kada dodate zgusnuti raspored letova, izmene letova u poslednjem momentu, ali i velike finansijke gubitke usled kašnjenja. 

Vrlo često dešava se da putnici iz straha, da se neće snaći ili da će zakasniti, završe sa potpisanim lošim ugovorom. Desi se da preplate firmu koja se bazi organizovanjem prevoza, a zauzvrat dobiju neiskusnog i neprofesionalnog vozača i staro i neispravno vozilo, a nekad i jedno i drugo. Uvek je tu i druga strana onda kada se rešite za jeftiniju varijantu, pa vam zbog toga pobegne let jer se vozilo nije ni pojavilo. 

Kako bismo vam pomogli da izbegnete ovakve nevolje, u današnjem tekstu, pisaćemo o najboljim savetima, koji će vam pomoći da ostanete oprezni i strpljivi prilikom traženja aerodromskog transporta, a oni su: 

  1. Odaberite pouzdanu firmu za prevoz do aerodroma

Iako postoji mnogo opcija kada je u pitanju prevoz do aerodroma, nije svaka firma na dobrom glasu. Da biste došli do najboljeg rešenja počnite sa listom firmi koje se nalaze u vašoj blizini i izvršite detaljno poređenje. Bacite se na istraživanje, pogledajte zvanične stranice i naloge na drušvenim medijima kako biste imali u vidu kakve usluge pružaju firme, pa tek onda donesite odluku.  

  1. Saznajte koliko će koštati transportna usluga

Pre nego što pristanete na bilo koju firmu koja se bavi prevozom do aerodroma, uvek se potrudite da saznate koliko će usluga biti naplaćena. Kada saznate za cenu uporedite je sa ostalim firmama. Ukoliko ne možete da pronađete cenovnik na njihovim zvaničnim stranicama možete uvek da pozovete određenu kompaniju ili da odete lično. 

  1. Odaberite idealno vozilo

Danas, aerodromske kompanije za prevoz nude više vozila klijentima u zavisnosti od njihovih potreba i želja, pa tako u njihovom inventaru možete naći: limuzine, kombije, automobile, terence i slično. Prilikom biranja vozila uvek imajte na umu broj putnika, odnosno da li putujete sami ili sa nekim, kao i koiličinu prtljaga koji nosite. Takođe, imajte na umu da neke kompanije u ovom trenutku, upravo zbog situacije sa kovidom, ne dozvoljava opciju deljenja vožnje sa nekim.

  1. Oslonite se na pomoć vozača

Ovaj savet je naročito važan za putnike koji putuju sami prvi put. Nemojte se ustručavati da potražite pomoć vozača ukoliko ne možete sami da podignete prtljag i slično. Ako vozač nudi svoju pomoć, dozvolite da pomogne. Ukoliko budete imali ikakvih problema sa vozačem, budite uvereni da će kompanija sve to nadoknatiti, ali opet ovo je nešto što možete da znate tek kada isprobate uslugu. 

I za kraj

Nema potrebe za bilo kakvom panikom, čak i kada ste kratki sa vremenom, nemojte se brinuti jer neke kompanije za prevoz do aerodroma dozvoljavaju rezervaciju u roku od 24h od vašeg leta.