Budite fleksibilni kada je vaše putovanje u pitanju

Jedan od prvih uslova da pronađete vašu jeftinu avio kartu jeste da budete fleksibilni po pitanju datuma i vremena polaska na vaše putovanje. Budite spremni da putujete ranim jutarnjim letovima ili datuma za koje vam se nudi jeftina avio karta. To svakako nisu najpopularniji dani za putovanja, kao što su dani praznika ili godišnjih odmora, jer tada putuje najveći broj ljudi i samim tim cene karata su dosta skuplje. Pored toga, može se desiti da cena karte bude drastično niža ukoliko pomerite vaše putovanje za dan pre ili dan kasnije, Zbog toga neki sajtovi, kao što je nude opciju +- tri dana. Pomoću ovog sistemamožete pronaći najjeftiniju avio kartu u ovom rasponu u odnosu na željeni datum vašeg putovanja.

Putujte nisko budžetnim kompanijama

Cena avio karte se sastoji od nekoliko elemenata: tarifa avio prevoznika, aerodromske takse, druge takse, dodatka za gorivo, hrane, rezervacije mesta i prtljage. Kod nisko budžetnih kompanije poslednje tri stavke se posebno naplaćuju. Zbog toga kod ovih avio kompanija možete pronaći jeftine avio karte. Cena je dosta niža u donosu na cene karata ostalih kompanije koje sve troškove uračunavaju u cenu karte. 

Ukoliko se odlučite da putujete sa nekom od low cost kompanije važno je da ne zaboravite sledeća pravila:

  • proverite da li ste doplatili prtljag, u suprotnom vas može skupo koštati ako na vaš let dođete sa koferom
  • strogo se pridržavajte određenog limita za veličinu, težinu i broj dozvoljenog prtljaga kako ne biste morali naknadno da plaćate
  • uvek čitajte sitna slova i sve uslove i potrednu dokumentaciju napisanu na taj način kako vam ne bi dodatno naplatili.

Koristite sajtove za pretragu jeftinih avio karata

Danas postoji mnogo sajtova koje možete koristiti i koji će vam pomoći u potrazi za jeftinim avio kartama. Ovi sajtvovi se razlikuju po tome da li naplaćuju svoje usluge ili ne, neki su pouzdaniji od drugih, neki su bolji, neki su lošiji. Mi vam predstavljamo neke od njih: 

Google Flights mnogi definišu kao omiljeni pretraživač avio karata. Njegova upotreba je vrlo laka i jednostavna, i ovaj sajt možete koristiti na vašem maternjem jeziku. Sajt vam nudi mogućnost filtriranja pretrage na osnovu nekoliko kriterijuma: na osnovu cene, kompanije, povratne ili karte u jednom smeru i sličnih karakteristika leta.

Azair je jedna od najboljih platforma za traženje jeftinih letova ako planirate da putujete u Evropi Ovaj sajt vam nudi veliki broj opcija koje će vam pomoći da suzite pretragu i pronađete najbolju ponudu za vas. Preko ovog sajta lako ćete kupiti kartu za neki od letova sa nisko budžetnim avio kompanijama.

Ukoliko planirate na put van Evrope, Skyscanner je sajt koji treba obavezno da posetite. Kroz njihovu pretragu možete pogledati sve dostupne opcije i cene jer obuhvataju i standardne i low cost avio kompanije. Pored toga, na ovom sajtu se možete prijaviti kako biste dobijali obaveštenja kada se pojave jeftine avio karte za destinaciju koja vas interesuje.

 

Nadamo se da će vam naši savetismo pomoći da nađete jeftinije avio karte i pomoću koji ćete posetiti daleke destinacije i otkriti sve njihove čari.