Glavni i najmnogoljudniji grad Bavarske privlači pažnju turista širom sveta. Pored bogate istorije, nudi muzeje i pozorišta, arihtektonske atrakcije, izložbe, sportske događaje. Međutim, najpoznatija atrakcija ovog grada je godišnji festival Oktobarfest.

Organizovanje ovog festivala datira od 1810. godine kada je održan prvi festival a zbog svoje uspešnosti je održan i naredne godine. Od tada, uz kraće prekide, se svake godine održava ovaj festival sa početkom posle 15. septembra. Tačnije, prve subote nakon 15. septembra a traje oko dve nedelje, do početka oktobra. Upoznavanje bavarske kulture kroz ovaj festival ima veliku popularnost u svetu pa nije iznenađujuće što je svake godine raste posećenost festivala uz stalno obaranje rekorda u količinama piva koje se popije. Prema raspoloživim podacima se u proseku popije oko 7 miliona litara piva, 80 hiljada litara vina, 37 hiljada litara šampanjca, 245 hiljade litara kafe i čajeva a popije se oko pola miliona litara vode i sokova. Dozvoljena je točenje samo piva koje je proizvedeno u oblasti Münchena. Dostupna su i mnogobrojna tradicionalna jela koja zbog svoje začinjenosti podržava ispijanje dodatnih količina piva.

Minhen je grad koji svakodnevno prima veliki broj turista iz celog sveta, ali i osoba koji planiraju da ostanu duže vreme radi obrazovanja ili zaposlenja. Međutim, najveća posećenost je upravo u danima festivala. Iako je moguće organizovati put ovu prestonicu različitim prevoznim sredstvima, usled blizine posetioci iz Srbije se najčešće odlučuju da razdaljinu od oko 939 km, pređu autobusom. Spomenuta razdaljina se odnosi na udaljenost Beograda od Minhena a za njen prelazak je potrebno oko 9 sati vožnje.

Kupovina autobuske karte za Minhen

Redovni polasci mnogobrojnih prevoznika i turističkih agencija za Minhen iz različitih delova Srbije je značajno olakšalo planiranje puta i dostupnost karata. U proseku se cena u jednom pravcu za odraslu osobu iznosi oko 47 evra za Beograd Minhen autobus, odnosno za polaske iz Beograda . Cena varira kako od izabranog prevoznika tako i od mesta iz kojeg krećete na put. Planiranje puta unapred je višestruko korisno. Prvenstveno jer rezervacija i kupovina karte unapred može omogućiti nešto povoljniju cenu karte što opet zavisi od uslova poslovanja agencija. Sa raspoloživim vremenom može se istražiti detaljnija ponuda i osigurati da najbolje uslove putovanja. Danas skoro sve agencije, bilo turističke ili prevoznici, nude mogućnosti rezervacije ili kupovine karte preko interneta. Kada je reč o karti za Minhen, ova opcija je posebno značajna ako se planira odlazak tokom festivala jer iako su polasci redovni i broj putnički mesta velik, često se mesta brzo rasprodaju. Kako bi put preša sa najmanje stresa u ovom delu godine, važno je put isplanirati unapred i obezbediti autobusku kartu na vreme za ovaj sada već svetski događaj.

Kako rezervisati kartu?

Za razliku od drugih vidova transporta autobuski prevoznici nude povoljne uslove povratnih karata sa dužim periodom iskoristivosti, i do 6 meseci, uz popust od i do 60% cene karte.

Pojedini portali, poput autobuskiprevoz.com nude mogućnost direktne rezervacije karata putem sajta i zahvaljujući dugoj saradnji sa brojnim renomiranim prevoznicima, putem ovoga sajta možete nabaviti i povoljnije karte. Takođe, za razliku od avionskog saobraćaja nudi nešto veću slobodu po pitanju ponetog prtljaga što može napraviti veliku razliku pri povratku nakon šopinga u Minhenu. Kada težina, veličina i brojnost prtljaga nije tema koja će okupirati boravak, kupovinu suvenira i stvari na rasprodajama, značajno rasterećuje sam odmor.