Kalimera! Izgleda da imamo potpuni letnji hit, od društvenih mreža, pregršt reel i TikTok videa sa plaža koji se snimaju i postavljaju uz ovu pesmu, a tu je i prelepa grčka voditeljka vremenske prognoze koja je postala apsolutna senzacija ove godine zbog načina na koji najavljuje vreme, igra i peva stihove poznate pesme.

Zašto onda ne iskoristiti svu tu čarobnu, letnju energiju i osetiti je uživo? Nema više pitanja, jer ukoliko ste već na prekretnici oko odluke gde ćete provesti letnji odmor, Grčka je odgovor koji vam je potreban.

Izbor oko toga gde ćete se naći, koji prsten odabrati, koje mesto i šta ćete sve posetiti, a gde se osoliti, prepuštamo vama. Neka vas vodi osećaj, neka želja ili slučajnost, sudbina, kako god to zvali. Više se pitamo kako je najbolje otići i u kojem trenutku koji način odlaska odabrati, da li je dobar kombi prevoz putnika, da ali autobus, avion ili otići ipak sopstvenim automobilom?

Kombi prevoz putnika do Grčke

Svaki od dostupnih načina za odlazak u neku zemlju ima svoje prednosti i svoje nedostatke. Ono šta najviše odgovara određenom trenutku treba i birati. Kombi prevoz putnika je odlična stvar kada neko ne vozi ili ne želi da vozi toliko dugo, kao i kada aerodrom nije blizu mesta življenja. Osim toga, kombi prevoz putnika nije poput autobusa, funkcioniše sasvim drugačije. Putnici se kupe na dogovorenim adresama, pauze se prave gde je to dogovoreno, uvek je moguće svratiti negde, napraviti svojevrstan izlet, što znači da je kombi prevoz putnika vrlo sličan vožnji sopstvenog automobila.

Opcija kombi prevoza putnika je odavno vrlo dobra stvar, samo što se nekako ovaj način prevoza uglavnom koristio za prevoz do određenog aerodroma u nekom gradu, državi. U stvari, kombi prevoz putnika može da bude savršena solucija za dolaska na putovanja, letovanja, posebno za osobe koje ne žele dugo da voze, za one kojima su aerodromi daleko ili za one koji se plaše letenja…

Avionski prevoz za Grčku

Kada prilika to dozvoljava, avion je uvek savršena opcija. Nedostaci su to što se često dešava da su aerodromi jako udaljeni, pa se provede mnogo vremena u transferima na obe strane, što i uveća satnicu putovanja više nego što je slučaj kada se odlučite za kombi prevoz putnika ili autobus. Kada je, pak, sve na svom mestu, „jurite“ karte na vreme, pratite one koji često obaveštavaju o jeftinim, pristupačnim letovima i tako ćete za prilično nizak novac moći da pronađete karte za putovanje do Grčke. Letovi rezervisani pred sam polazak su često veoma skupi, ali ako to ne smeta, onda je avion uvek opcija za udobnost i komfor.

Autobusom do Grčke

Autobusi su već nekako opcija koja se sve više bira poslednja, posebno što postoji opcija za kombi prevoz putnika, kao i charter letovi. Ali, ako vam ne smeta dug niz sati u putu, dosta stajanja na granici, onda se možete potruditi i pronaći primamljive karte uvek.

Sam svoj vozač?

Činjenica je da će vam u Grčkoj trebati automobil, zato i jeste dobro krenuti svojim na letovanje. Međutim, ako više uživate da vas drugi voze i o tome brinu, rent-a-car je uvek dostupan i nema brige gde god da se nađete.