Odabir adekvatne bebi opreme često se vrši i znatno pre termina porođaja, u zavisnosti od slobodnog vremena roditelja i stava da li žele da kupuju sve što im je potrebno ranije, ili tek nakon dolaska bebe na svet. Danas su kolica za mališane neizostavan element opremanja za dolazak bebe i pružaju niz benefita roditeljima.

Moderna kolica za bebe su mnogo više od operme koja se koristi za prevoženje deteta sa jednog na drugo mesto – to je čitav spektar funkcija, pogodnosti, mogućnosti i inovativnih dodataka, koji obezbeđuju nemoetano i jednostavno gajenje mališana. Od prvog dana, bebe mogu boraviti u čaroliji kolica, pa sve do 3. godine, ili čak 20ak kilograma težine.

Sistemi kolica – kompletni elementi za svaki uzrast mališana

Veoma popularno i traženo rešenje na našem, kao i na svetskom tržištu, kada se radi o kupovini kolica jesu sistemi „2 u 1“ i „3 u 1“. Naime, radi se o kompletu koji se sastoji iz autosedišta i sportskog sedišta – „2 u 1“ sistem, i čak dodatka kolevke koja se koristi za uzrast deteta od najviše 6 meseci, što su „3 u 1“ sistemi.

Kupovinom ovakvih kolica dobija se varijanta koja se koristi od rođenja, do 3. godine uzrasta deteta, a neki modeli podržavaju i težinu od 22 kilograma. Sistemi kolica kao moderne dodatke imaju torbe, rukavice, skije za korišćenje i tokom zime i snežnog pokrivača, kao i niz navlaka za zimu, zaštitu od kiše i insekata.

Kišobran kolica – jednostavnost koja se prepoznaje u svakom pokretu

Sistemi kolica imaju niz prednosti koje se ogledaju prvenstveno u multifunkcionalnosti, a sa druge strane kišobran varijanta zadužena je da prevaziđe nedostatke prethodnog tipa. Naime, kako su sistemi često vrlo kompleksne konstrukcije, kolica su prilično teška, što sa kišobran modelima to je znatno olakšano.

Konkretno, kišobran kolica karakteriše izuzetno mala težina od svega nekoliko kilograma, jednostavnost sklapanja i rasklapanja, što ih čini idealnim za putovanja. Radi se o tipu kolica koje pogoduju svakom uzrastu, dok su se nekadašnji modeli koristili za decu stariju od 6 meseci.

Lorelli kolica – spoj modernih detalja, kvaliteta i niza funkcija

Izborom Lorelli kolica zadovoljavaju se danas kako potrebe mališana za komfornom vožnjom, tako i želje roditelja da imaju ugođaj prilikom laganih pokreta bez osećaja težine, a da deca uživaju. Lorelli kolica mogu se koristiti od rođenja, do 15 kilograma težine, odnosno 3. godine uzrasta mališana. Podesivi nasloni u nekoliko položaja pružaju uživanje i udobnost od ležećeg do sedećeg položaja.

Takođe, tenda se podešava u više nivoa i stepena zaštite, uz pojaseve koji se vezuju u 5 bezbednosnih tačaka pričvršćivanja. Važno je pomenuti i savršen dizajn, koji oplemenjuje prvenstveno kvalitetan materijal izrade konstrukcije i sedišta, kao i bogat asortiman boja kako za dečake i devojčice, tako i univerzalnih mogućnosti.

Kupovina kolica za bebu može da bude prava zabava, razonoda, spektar emocija i želja, ali donošenje odluke usložnjava bogat izbor proizvođača, tipova i brendova. Roditelji koji se informišu u vezi sa modernim kolicima pre odlaska u kupovinu brže i lakše donose odluku, zbog čega se i savetuje upoznavanje sa današnjim trendovima i preporukama u ovoj sferi bebi opreme.