Dokazano je da jesen zbog svojih boja i mirisa ima očaravajući podsticajni efekat na emocionalno stanje, pa je to verovatno jedan od razloga što se mnogi parovi odluče za venčanje u ovo zlatno doba godine. Za jesen se kaže da je doba romantičnih venčanja i to ne bez razloga, jesenja prirodna dekoracija pruža dodatnu besplatnu romantiku, pa su venčanja u otvorenim prostorima i na terasama kakve imaju event centri stvarno za pamćenje. Raznolikost boja i jesenje šarenilo lako osvaja prostore, pa će se sa terasa preneti i u unutrašnjost, u salu gde je središte  zabave svakog venčanja. 

Tematska jesenja venčanja kakva organizuju samo event centri

 U traganju za venčanjem koje će biti za nezaborav, mladenci danas idu ka sve neobičnijim proslavama koje od romantičnog prvog plesa u mirisnoj magli, do torte koja će osvojiti bliceve telefona, a sve to preko dekoracije mora da se uklopi u jedinstvenu temu, pa više ne možemo govoriti samo o običnim venčanjima,  već su sve češći povod razgovora  tematska venčanja  koja su trend medju mladencima koji su rešili da ove jeseni stanu na ludi kamen. Jesen je sama po sebi zgodna za tematske proslave zato što njena prirodna dekoracija čini da ambijent, ukoliko se mladenci odluče za otvoreni prostor, bude tema za sebe.

Tematska venčanja su odavno hit u svetu, kod nas se tek nekoliko godina ispituje taj teren, a event centri su preuzeli ulogu pionira u organizaciji takvih venčanja. Tim koji se u svakom event centru bavi organizacijom i planiranjem dogadjaja ima složeni zadatak da red tradicije i običaja na svadbi uklopi sa neobičnim ambijentom, ali i temom slavlja. Ako njih pitate reći će vam da su jesen i zima savršeni kao inspiracija za tematska venčanja. 

Boje i plodovi jeseni za momenat rustičnosti u enterijeru svečane sale

Inspiracija za dekoraciju je najkreativnija kad se uzima od same prirode, a jesen je u tom smislu kraljica dekorativnog luksuza, priroda je obdarila paletom najraskošnijih boja počevši od zlatne, crvene i borde, nijansama od žute do narandžaste, a sve su  simboli visokog luksuznog sjaja. Za svaku sezonu venčanje u event centrima znaju šta je to što je čini posebnom i prema tom trendu biraju temu za preporuku mladencima. Za jesenje tematske dekoracije predlozi se vrte oko jesenjeg lišća i crvenih jabuka na kremastim stolovima, uz cimet koji treba da pojača miris jeseni.

Ima takvih mladenaca koji beže od trenda i više idu ka onome što je tradicionalno i rustično,  za njih se preporučuju orašasti plodovi jeseni i kesten kao simbol radjanja i obnavljanja. U kombinaciji sa lišćem u bojama jeseni, oni mogu da daju nesvakidašnji dekorativni prizor, čak i za zid za fotografisanje, koji na mnogim venčanjima ukrade zabavu, upravo, zbog toga što se dekorater dobro poigrao bojama i materijalima i od jednog običnog zida napravio pravu atrakciju. Mladi parovi zato treba da dozvole dekoraterima u event centrima da od njihovog venčanja naprave slavlje koje ruši sve granice, da se prepuste njihovoj mašti i veruju u taj talenat koji će sigurno učiniti da se na svoj najvažniji dan nadju u pravoj jesenjoj bajci.