Imate uzbuđeno sedmogodišnje dete koje jedva čeka da krene u školu? Početak školske godine se bliži, a vi još uvek niste počeli da se pripremate i ne znate odakle da počnete i koji školski pribor prvi da kupite? Možda će vam ovaj tekst pomoći u tome.

Ovde ćemo pisati o tome koji vam je školski pribor neophodno za polazak u prvi razred.

Ranac

Naravno, osnovna i prva stvar koja će trebati vašem đaku prvaku jeste ranac. Kako biste vaše dete naveli da bude uzbuđeno i zavoli školu dobra je ideja da mu kupite ranac sa njegovim ili njenim omiljenim likovima. Kupite onaj ranac koji na sebi ima patrolne šape, Mašu i medu ili nešto što je u vašoj kući aktuelno. Ranac ne bi trebao da bude prevelik. Sećate se i sami kako ste izgledali, ako vam je ranac bio veći nego vi sami. Ranac bi bilo dobro da ima dosta džepova kako bi vaše dete moglo da odvoji pribor u posebne džepove i tako znalo gde mu šta stoji. 

Ostali školski pribor

Pored ranca, pernica je jedan pribor za školu koji treba da bude šaren i veseo. Danas su pernice sa tri pregrade jako popularne kod osnovaca. Možete da kupite pernicu sa crtanim likovima koja u sebi ima tri pune pregrade. Pregrade su pune flomastera, bojica, olovki, gumica, rezača i hemijskih olovki. To je sve što je potrebno vašem mališanu za dobar prvi polazak u školu. Ako ipak kupujete praznu pernicu onda ćete u nekom trenutku biti u obavezi da kupite flomastere, bojice i sav školski pribor za pisanje. Pernice sa danas mogu kupiti u kompletu sa rancem tj. možete kupiti pernicu koja je od istog materijala i u istom dezenu kao i ranac koji ste izabrali za svog prvaka.

Knjige

Školske knjige su, naravno, ono što je najbitnije da vaše dete ima. Danas se često organizuje kupovina knjiga preko škole, gde je vaše samo da date novac i vaše dete će dobiti sve potrebne knjige. Mnogi roditelji, jer su knjige dosta skupe, danas kupuju polovne knjige koje će njihovo dete koristiti, a onda će oni nakon završetka godine moći opet da ih prodaju i kupe knjige za sledeći razred. Ovo je odlična opcija, ako ne želite da potrošite veliku sumu novca, ali je potrebno i mnogo više da tražite. Ako se odlučite za ovu opciju, možete od škole da zatražite spisak potrebnih knjiga. 

Sveske

Sveske su neophodan školski pribor za koje će se vaše dete najviše radovati. Možete da odvedete vaše dete u knjižaru ili neki veliki market kako bi ono samo izabralo izgled svojih svesaka. Vrlo je bitno da znate za koji predmet vam trebaju sveske na kockice, a za koji sveske na linije. Takođe, za đaka prvaka je dobro da mu sveske budu ukoričene kako mu se ne bi gužvale i kako bi uvek izgledale uredno. 

Stres

Za roditelje je ovo vreme stresno, ali upamtite da je za vaše dete ovo uzbudljiv period. Treba da mu ostavite dobar utisak o školi, a kupovinom veselog i lepog školskog pribora ćete svakako zainteresovati dete. Dete će biti uzbuđeno da krene u školu i pokaže svoj nov i lep školski pribor koji su mu kupili roditelji.