Predstavljamo vam najprodavanije modele dečijih tricikala

Svima je poznato da su tricikli značajni za razvoj motoričkih sposobnosti kao i igranje na otvorenom, a da li ste znali da oni uvode decu u svet čitanja. Dete samostalno upravljujući triciklom uči prelazak s leva na desno čime stiče osnovu za pravilno čitanje.

Klasični tricikli za decu

Neprevaziđeni model tricikla u kombinaciji metala i plastike izuzetno je zabavan i udoban za mališane. Podrazumeva samostalnu vožnju a namenjeni su starijima od dve godine. Lako prenosivi, od kvalitetnog materijala omogućuju dugogodišnje korišćenje. Obično imaju i korpu te mališan može svoje dragocenosti uvek da ponese sa sobom. Odličan je izbor za svaku porodicu. Zahvaljujući velikoj paleti boja i dezena definisani su i kao tricikli za devojčice i tricikli za dečake.

Klasični tricikli su već generacijama čest izbor roditelja koji su nostalgično vezani za omiljene tricikle iz svog detinjstva.

Multifunkcionalne guralice za decu do 5 godina, dobar izbor i za mamu

Veoma popularni tricikli za decu su oni koji se prilagođavaju uzrastu deteta. U početku dok su sasvim mali i neophodna im je pomoć multifunkcionalni tricikl su zapravo guralice za bebe. Podešavajuća ručka, sigurnmosna rešetka i podešavajuća tenda pre svega mami daju sigurnost. Pojedini modeli imaju i korpu za odlaganje stvari pa mama može sa bebom i triciklom u kupovinu. Beba je zavaljena u udobnom sedištu i uživa u vožnji kojom stariji upravljaju. Kako dete raste, teret vožnje prelazi na njega. Skida se ručka i pomoćni bebi uložak za sedište, a dete koristi pedale. Dodatak koji deca obožavaju je i malo zvonce veselih boja.
Multifunkcionalne guralice za decu koriste se od prve do pete godine života.

Tricikli za blizance

Tricikli sa dva sedišta nisu nužno namenjeni blizancima već svima onima kod kojih je mala razlika u godinama između dece. Obično su namenjeni deci starijoj od tri godine. Njihova nosivost je do 50kg što im omogućava metalna konstrukcija. Veoma popularan model je sa rotirajućim prednjim sedištem i kočnicom, kao i sigurnosnim pojasevima.Dete koje sedi na prednjem sedištu upravlja triciklom i jedino ima mogućnost okretanja pedala. Kako ovaj tricikl ima i ručku kojom odrasli upravljaju za oba sedišta su predviđeni nasloni za noge kako bi deca mogla i da odmaraju. Dodatna funkcionalnost su tende te i deca i roditelji mogu da uživaju u bezbrižnoj vožnji satima na otvorenom.

Guralice za bebe sit and sleep

Tricikl za bebe koji zamenjuje kolica pravi su izbor za duge šetnje na svežem vazduhu.Komforni tricikl sa rotirajućim sedištem omogućuje i vizuelni kontakt sa bebom. Sedište se i obara pa dete ima mogućnost da udobno spava. Podešavajuća tenda, mekano sedište za bebe, zaštitni pojas i držač za noge se vremenom uklanjaju tako da dete može samostalno da vozi. Točkovi su sa gumama na naduvavanje i aluminijumskim felnama. Dodatno, ovaj tricikl ima i ranac za odlaganje stvari. Ovakav tricikl za decu namenjen je deci uzrasta od šest meseci do šest godina strarosti i maksimalne nosivosti je 40kg.

Tricikli za decu su različitog cenovnog ranga

U zavisnosti od modela, tricikli za decu imaju različite cene. Klasični tricikli su najjeftini i cena im je od 3000-5000 dinara. Multifunkcionali tricikli za decu od 5000 do 8000rsd, dok su tricikli za blizance oko 9000rsd. Tricikli koji su ujedno i guralice i imaju funkcionalnost poput kolica kreću se između 9000 i 12000rsd.

Naravno, ponuda tricikala je izuzetno velika pa i cene variraju. Odličan su izbor za poklon za krštenje ili rođendan te ukoliko razmišljate da mališana obradujete jednim od njih, pre svega vodite računa o uzrastu kojem je namenjen.

Verujemo da smo bar donekle uspeli da Vam pomognemo u izboru budućeg tricikla i onog na šta treba da obratite pažnju prilikom izbora. Vaše je samo da se odlučite za model i desen, a sigurni smo da nećete pogrešiti u izboru.