Ako ste trudni ili ste se tek porodili i zanima vas gde će se javljati problemi sa kolicima za bebe, na pravom ste mestu. Bebe su male, ali uz bebu idu i torba sa stvarima i kolica koja staju samo u one raskošne butike, velike pekare i supermarkete.

Kupovina sa bebom

Već neko vreme niste bili u prodavnici, mleka za kafu nemate, a nemate ni kafu, tako da ste odlučili da odete u prodavnicu. Prvo što treba da znate jeste da je najbolje ići u supermarket ili neku veću prodavnicu da bi kolica za bebu mogla da prođu kroz vrata i kreću se po radnji. Sami nikako ne biste trebali da idete u neke velike kupovine jer vam za to treba više od dve ruke. Uzmite vašu kafu i mleko i bežite odatle. 

 

Kolica za bebe u autobusu

Ako živite daleko od centra grada i iz nekog razloga ste se sami, bez kola zaputili ka njemu, jedna od najjeftinijih, ali i najstresnijih opcija jeste vožnja sa bebom u autobusu. Prvo što morate znati jesu pravila za vožnju dece u autobusu. Zatim, ono na šta treba da se pripremite jeste ulazak u autobus. To može da ide na dva načina:

  1. Da neko vidi da imate kolica i malu bebu (uglavnom druge mame) i da vam pomogne ili
  2. Da morate da podignete kolica sami dok vas vozač ne zatvori zajedno sa vratima.

Kada ste prošli prvu fazu sve ostalo i nije tako teško. Malo ćete se gurati sa sugrađanima, ali šta je tu novo?

 

Stepenice

Stepenice su vaš najveći neprijatelj narednih godinu do godinu i po dana. Bilo da do pekare ima 3 stepenika ili do stana 50. Podići kolica koja su teška sa bebom koja je možda uspavana, može da bude pravi problem. Ne probuditi bebu koja spava je ravno magiji. Najbolji savet u tim situacijama jeste da prestanete da se družite sa ljudima koji žive na trećem spratu bez lifta i u pekari zamolite nekoga da vam kupi to što vam treba.

 

Kafići i kolica za bebe

Posle tri meseca ste odlučili da odete sa drugaricom na kafu, ali nemate gde sa bebom pa vodite i nju. Ako je lepo vreme napolju najbolja opcija vam je bašta kafića. Ako je zima onda izaberite kafić u koji kolica mogu da stanu pored vaše stolice, a da pritom ljudi mogu normalno da prolaze da ne biste stalno morali da ustajete i pomerate kolica ili odložite ispijanje kafa za lepše vreme.

 

Vremenska prognoza

Kao što su stepenice vaš najveći neprijatelj tako je vremenska prognoza vaš najbolji prijatelj. Pre nego što se zaputite bilo gde proverite da li će padati kiša ili ne daj Bože sneg. Vaša beba će najverovatnije biti sigurna u kolicima, ali budite sigurni da ćete vi biti potpuno mokri i da ćete, ako je u pitanju sneg, vrlo teško manevrisati kolicima.

 

Ako vam ovaj tekst nije dao elana da obučete vašu bebu, smestite je u kolica i zaputite se negde onda će vas obaveze primorati na to. Kada ste napolju i ne možete sami nešto da uradite zamolite ljude na ulici, butiku ili pekari za pomoć i nećete imati puno problema. Srećan put!