Dolaze hladniji dani. Vreme je da razmišljate o tome kako ćete lepo, udobno i toplo odenuti svoju princezu. Iako je reč o deci, devojčice vrlo rano počinju da ispoljavaju svoje želje za određenim modnim dizajnom, sklonost ka pojedinim bojama, forsiraju modele koji im se sviđaju… Ponekad se možemo složiti sa njihovim izborom, a nekada zaista jakna ne bude odgovarajuća (isuviše tanka, ili drečave, neuklopljive boje, ili preozbiljna, ili preskupa,…). Kako biste u taj ozbiljjan pohod na jaknu za devojčice krenuli spremni, dajemo vam par saveta „kako da roditelj uspešno izbegne klopku“.

Kakvu jaknu treba da nose bebe?

Iako ćete u ovom slučaju birati jaknu za devojčice sami, tj. bez njenog znanja, taj posao nije ni malo lak. Ono što se najčešće događa je zapravo da od rođaka, prijatelja, familije, beba dobije neku jaknu. Pošto ljudi često nisu upoznati sa veličinama za tako malu decu, lako pogreše. Sa druge strane bebe brzo rastu, pa kada devojčica doraste jakni, ne bude odgovarajuće godišnje doba i tako se mimoiđu.

Sve ovo su razlozi da svoju bebu ipak sami obučete. Jakne za prelazni period nisu toliki problem, jer se isti gornji deo može nositi ina proleće i u jesen. Međutim, zimske jakne za bebe mogu stvoriti ozbiljne poteškoće. Problem je u tome što se bebino telo teže prilagođava temperaturnim razlikama – nije dobro ni da joj je hladno ni da je utoplite isuviše.

U klasičnoj zimskoj jakni bebi može da bude vruće, a na nogama hladno. Ukoliko taj problem rešite, jakne za devojčice – bebe čekaju na vas u svim modelima i dezenima. Poželjno je, naravno da budu od potpuno prirodnog materijala, što, zapravo i jeste jedini način da izbegnete pomenute poteškoće.

Moderna devojčica

Na tržištu postoji toliko različitih varijanti jakni za devojčice. Kada je reč o ovima za prelazni period, ukoliko vaša curica prati modne trendove, imitacija kože je uvek dobro rešenje. Ove jeseni naročito je popularno nositi sitan somot u, recimo omiljenoj nijansi roze boje ili popularne „šuškavce“ za devojčice koje su više sportski tipovi.

Ukoliko birate zimsku jaknu, naša je preporuka, da pored svih modnih ponuda, ona bude pre svega praktična i topla. To znači da bude postavljena i solidne dužine. Vodite samo računa o tome da jakna za devojčicu ne bude preduga, pa da je sapliće, niti previše „napumpana“, kako bi joj bila udobna. Kada je reč o bojama, teško ćete svoju princezu ubediti u nešto što ne želi, tako da je sasvim dovoljno ako je izborite za nijansu koju je moguće uklapati sa ostalom odećom.

Klasična dama

Kada je reč o jakni za devojčice koja ne izlazi iz mode, ne možemo a da najpre ne spomenemo teksas. Toliko je savršenih modela teksas jakni da ćete za svoju mezimicu sigurno nešto moći da izaberete, pošto su nam i proleća i jeseni postala kišovita, slatka vesela kabanica je praktičan izbor. Ukoliko ste krenule u potragu za klasičnom zimskom jaknom, neka ona bude od mekih prirodnih materijala.

Što se tiče modela, povedite računa da može da se skuplja trakom ili vezuje u predelu oko zglobova na rukama, u struku i da ima dovoljno visok okovratnik. Jednostavna perjana jakna za devojčice sa sportskom ruskom kragnom je siguran izbor i uvek pun pogodak. Neka boju izabere vaša mlada dama,… verujte joj.