Za male bebe ,mnogo toga može biti igračka. One nisu probirljive, ne mogu da zamere i često ih obična plastična flaša napunjena šarenim slamčicama obraduje više od klasične zvečke. Ujedno, one gotovo svakodnevno i dobijaju igračke na poklon, jer svako ko ih poseti daruje im po neku.
Ipak, prilikom odabira treba voditi računa najviše o uzrastu jer nisu ni sve igračke za bebe adekvatne za svaki uzrast. U nastavku predstavljamo igračke za bebe na Dečijem sajtu..

Igračke za bebe 0+ na dečjem sajtu

Knjige od tekstila kao i knjige za kupanje , ali i zvučne mekane lopte idealne su igračke za novorođenčad. Sve što beba ne može da proguta, što ne može da je povredi spada u adekvatne igračke. Čak i mekane velike kocke to mogu biti, pogotovo što, ukoliko su od silikona ili gume lako se održavaju jer je poznato da male bebe sve što dohvate stavljaju u usta. Zato je važno da uvek budu pod nadzorom starijih dok se igraju.

Igračke za krevetac su must have igračke za bebe

Iako se u početku beba njima neće igrati, već od prvog dana treba da im obezbedimo igračku za krevetac. To su one igračke koja se vrte i kače na krevetac ili kolica. U početku beba u njih gleda, a vremenom će pružati ruku da ih dohvati. Bebina soba je posebno mesto u kojoj ona treba da ima svoj mir ali gde treba da bude prisutno i šarenilo boja pa ove igračke za bebe u tome pomažu.

Igračke za bebe, plišane na povlačenje na dečjem sajtu

Svaka beba ima nekog omiljenog plišanog drugara. Ukoliko on može i da im svira , bebe će biti prezadovoljne. Obezbedite im plišanu igračku na povlačenje koju će beba sama moći da povlači da bi joj igračka odsvirala svoju melodiju, idealnu za uspavljivanje.

Drvene igračke za bebe

Pojedine drvene igračke za bebe počinju da se koriste sa navršenih 12 meseci. Uglavnom su obojene vodenim bojama te su i bezbrižne za igru najmlađih. Takve su brojne igračke na vuču, kocke, ali i puzzle, autići, rolerkosteri. Sve njih bebe obožavaju, pogotovo što su im oble ivice pa deca ne mogu da se povrede. Kako rastu, ponuda drvenih igračaka za bebe na dečjem sajtu postaje sve bogatija.

Igračke za bebe-oblici

Kako bi vežbala motoriku i balans beba svakodnevno opipava različite predmete. Spremna je da dosta vremena provede ubacujući oblike u odgovarajuća polja te su igračke umetaljke veoma interesantne za sve starije od devet meseci. Takve igračke karakteriše i različitost boja pa tako svaki oblik ima određenu boju čime dete indirektno savladava i boje.

Muzičke igračke za bebe na dečjem sajtu

Muzičkim igračkama se bebe najviše raduju. Različiti tonovi, šuškanje, pevanje im skreće pažnju pa iako će od silnog ponavljanja možda starijima dosaditi određena igračka, beba će u njoj uživati. Imajte na umu da ona upoznaje svet oko sebe i da su joj svi zvukov važni, da joj prijaju i želi da ih ponovi. Da li će to biti muzička gitara ili neki drugi oblik, svejedno je dok god proizvodi nežne zvuke i prija bebinom uhu.

Knjige su igračke za bebe koje roditelji najviše vole

Današnje bebe mogu čitajući knjigu da dodiruju macu ili pače. Knjige se rade tako da uživaju čula, za bebe u najranijem uzrastu, pre svega dodira i vida. Iako knjige nisu igračke one su veoma zanimljive deci, a roditelji ih vole jer iz svake se ponešto može naučiti. Čitajući i pričajući sa detetom upoznajemo ga sa različitim pojmovima i predmetima koji nas okružuju.

Ono što je važno, i u igračkama i u knjigama treba biti umeren. Takođe, menjajte igračke deci. Neka se par dana igraju određenim igračkama koje ćete na neko vreme skloniti dok druge zauzmu njihovo mesto. Videćete koliko će se, posle izvesnog vremena deca obradovati kada im date one sklonjene igračke i koliko će uživati da se igraju sa njima.