Svaki detalj u kupatilu, svaki element, doprinosi kako funkcionalnosti, tako i estetici ove prostorije. Keramičke kade svojim performansama čine da ono bude kako jedinstveno, lepo, elegantno, tako i praktično.

Kvalitet koji traje

Keramičke kade simbolizuje kvalitet, trajnost i otpornost, te otuda nije neobično što se keramika generalno nalazi u kupatilima, kao i drugim prostorima u kojima je mnogo vlage i vode. One uspešno odolevaju svim izazovima, a ne rđaju, vrlo su otporne na prljanje i lako se čiste. Jednostavno, pouzdan su i dobar izbor.

Praktična strana

Vrlo je važno da kupatilo bude funkcionalno, odnosno da elementi u njemu, sanitarije i nameštaj, budu od kvalitetnih materijala, oblika usklađenih sa raspoloživim prostorom, odabrani prema navikama i potrebama korisnika. Takođe, bitno je uskladiti i njihov međusobni raspored. Ipak, važno je da svi elementi budu svrsishodni i trajni. Takve su upravo keramičke kade, idealne za svoju namenu, otporne i vrlo prijatne na dodir, a i lako se održavaju – prebrisavanjem adekvatnim sredstvima za čišćenje.

Estetski izraz

Prilikom uređenja kupatila posebna pažnja se, pored funkcionalnog aspekta, posvećuje upravo estetskoj strani. Ovaj enterijer iziskuje poseban stil uređenja, te vešto kombinovanje boja, oblika, materijala, dizajna. Tako i keramičke kade svojom formom, strukturom i sjajem mogu doprineti stilu uređenja kupatila, čineći ga svakako zanimljivim, bilo vrlo prefinjenim i elegantnim, bilo modernim, minimalističkim. U zavisnosti od modela, vrlo se lepo mogu uklopiti u sve stilove, čineći, štaviše, dominantan detalj.

Izbor modela

Kada znamo da nam se neki materijal dopada, dobro je znati da nismo ograničeni samo na jedan oblik. Naime, keramičke kade mogu biti standardne, koje se ugrađuju ili su samostojeće, ali se mogu naći i u formi tuš kadica, kada se na njih ugrađuju stakleni paravani ili se prosto dodaje zavesa. Prostor za tuširanja, dakle, biva u različitim dimenzijama. Ako su, na primer, u pitanju tuš kadice, one mogu biti i pravougaonog i zaobljenog oblika, a bivaju kako u uglu prostorije, tako i nasred, jednom stranom uza zid. Takođe, razlikuju se i po visini, odnosno dubini, dezenu i drugim detaljima, koji mogu biti presudni pri odabiru. Svakako, bitno je da znamo da ukoliko želimo keramičku kadu, postoji dovoljan broj modela da zadovolji želje različitih kupaca i potrebe različitih kupatila.

Za prostor sa dozom luksuza

Kade su se nekada izrađivale od livenog gvožđa, dok su danas pretežno akrilne. To su one koje su klasične, uobičajeno viđene po domovima. Mermerne, kao i keramičke kade spadaju u red luksuznijih, koje su u tom pogledu i skuplje. One su prefinjen izbor, za one istančanog ukusa, koji su spremni da ulože novac u predivnu estetiku i fantastičan taktilni doživljaj.

Važnost udobnosti

Naposletku, one se kao i svi drugi kupatilski elementi kupuju kako bi boravak u ovom prostoru i održavanje higijene bilo što je moguće udobnije i prijatnije, tako da ta praktična strana treba uvek da bude na prvom mestu. Međutim, one pružaju i luksuzan doživljaj prostora, kojem udahnjuju jednu nesvakidašnju estetsku notu. Estetika enterijera je svakako važna i za lični doživljaj, a keramičke kade, posebno ukomponovane sa takvim pločicama, staklom i neobičnim detaljima bivaju izvrstan izbor.