Ako biste želeli da u svoj dom unesete promene, ovaj put Vam predlažemo da krenete od kupatila, mesta gde svako od nas počinje i završava dan. Ova prostorija je veoma zahvalna za jeftiniji mejkover, pre svega zato što se oprema za kupatilo može nabaviti i za manje novca, a biće sasvim dovoljna da ovaj prostor zablista novim sjajem.

Planirajte troškove: jeftinija oprema za kupatilo

Za početak, predlog je da se oprema za kupatilo nabavi u radnjama specijalizovanim za ovu prostoriju, kako biste uložili u kvalitetne komade koji će bolje izgledati i duže trajati. To ne znači, naravno, da je ovakva oprema za kupatilo nužno skuplja, naprotiv – pratite popuste i sigurno ćete uštedeti novac.

Kada planirate budžet, imajte na umu da bi oprema za kupatilo trebalo u potpunosti da izmeni stil ovog ambijenta, te da ga učini drugačijim. Zato najpre na spisak stavite ono što Vam je potrebno i što će spojiti lepo i korisno. Takva je, primera radi, oprema za kupatilo koja podrazumeva setove dozera i držača za sapun, čaše za četkice i pastu za zube, držača za toalet-papir i slično. Predlog je da u pitanju bude keramička oprema za kupatilo, nikako plastična, pre svega zato što se plastika brzo haba i prlja.

Kada isplanirate troškove i na spisak stavite sve što Vam je potrebno, ostaje da oprema za kupatilo bude uklopljena u ovu prostoriju.

Postavite police

Naravno, oprema za kupatilo može, ali i ne mora podrazumevati nov kupatilski nameštaj. Ipak, ono što sigurno sebi možete priuštiti jesu police za kupatilo. Otvorene ili zatvorene, police ne koštaju mnogo i mogu se nabaviti gotovo svuda.

peskiri

Na Vama je samo da odlučite i, u skladu sa dimenzijama prostorije, odredite da li će ovde biti u pitanju zidna ili podna oprema za kupatilo. To znači da police možete postaviti i na zid, odnosno rešiti se za one podne, niže ili više.

U skladu sa novim uređenjima enterijera, predlažemo da ovde bude birana oprema za kupatilo od stakla i čelika ili da nabavite mrežaste police, na koje ćete lako smestiti sve sitnice. Ono što je generalni predlog za kupatila svih dimenzija, a što svakako lepo izgleda, jeste ugaona oprema za kupatilo – police ili ormarići koji se smeštaju u ćošak ne zauzimaju mnogo mesta, a pružaju dovoljno prostora za postavljanje svih sredstava za ličnu i kućnu higijenu.

Oprema za kupatilo u jednom setu

Za sam kraj, oprema za kupatilo bi trebalo da bude birana u jednom setu, kako biste ostali dosledni jednom stilu i uniformisali ovu prostoriju. Iako se čini da sitnice poput dozera i držača za sapun ne mogu umnogome izmeniti prostor, zapravo ovakva oprema za kupatilo može biti presudna za stvaranje sasvim novog i drugačijeg izgleda u okviru ovog enterijera.

Tako Vam predlažemo da za ovu namenu bude izabrana keramička oprema za kupatilo koja će sigurno učiniti da ova prostorija deluje skuplje i elegantnije, što opet neće mnogo koštati i sigurno Vam pružiti uživanje u ovoj prostoriji. Dok Vaša nova oprema za kupatilo blista, priuštite sebi dugu kupku nakon uređenja prostorije – zaslužili ste!