Ko ne bi želeo pune usne, naizgled sočne i oštro oivičene?! Za takvima su posednuto opsednute mlade devojke, što se može videti na Instagramu, gde je trend punih usana već duže vreme zastupljen. 

Već nekoliko godina raste interesovanje nežnijeg pola za ovakvim izgledom, a glavni ,,krivac” za to je Kim Kardašian, svetska influenserka i modna ikona, koja svojim izgledom mnoge ostavlja bez reči. 

Posebno je poznata po savršenim crtama lica, čemu doprinose njen nos, oči, simetričan oblik glave, pa i usne, koje su naizgled prirodne, a to znači samo jedno – i Kim je punila usne hijaluronom, ali to je uradila umereno, tako da su joj usne skroz u skladu sa njenim crtama lica i imaju ,,natural look”. 

To je zapravo glavni razlog zašto mlade dame žele usne poput Kim. Ali da bi i vama pravilno bio stavljen hijaluron, potrebno je da angažujete provereno dobri kozmetički centar, gde će vam stručni tim predložiti najbolje rešenje i sprovesti uspešnu proceduru kada je u pitanju hijaluron usne.

Pre nego što se odlučite za ovaj estetski tretman, ističemo vam iskustva žena, koliko traje hijaluron u usnama, i druge bitne informacije. 

 

Kakvi su hijaluronski fileri – iskustva 

Mnoge žene su tek nakon ovog tretmana uvidele da imaju više samopouzdanja, jer kad smo zadovoljni svojim licem, sigurno je da ćemo i zračiti svojom energijom. Uglavnom se većem broju dama dopada to što su se napokon rešile tankih usana, i dobile one punije, sočne, koje mame svojim izgledom. Posebno dolaze do izražaja kad se na njih stavi crven karmin, kako kažu brojna iskustva.  

Određeni procenat žena je primetio da su im usne sad u skladu sa očima i nosem, tako da im celo lice dolazi do izražaja. Ovo je definitivno trend koji traje godinama i nastaviće se u budućnosti. Činjenica da je veliki broj dama postao opsednut svojim izgledom zbog novih usana, ne predstavlja narcizam ili opsednutost sobom, već osećaj opuštenosti u svojoj koži. 

Ako posle određenog perioda poželite da radite korekcije, preporučujemo da to učinite u istom kozmetičkom salonu gde ste imale ovaj estetski tretman lica. Ovo je veoma bitno, jer ako kod jedne osobe idete na stavljanje hijalurona, a kod druge na korekciju, izložićete sebe opasnosti. Naime, kozmetički saloni ne koriste potpuno iste hijalurone, a mešanje različitih može dovesti do kontraindikacija. 

 

Koliko traje hijaluron u usnama?

Svi hijaluroni su privremeni, a koliko će tačno trajati, to je već individualna stvar i zavisi od osobe do osobe. Imajte na umu da je trajanje hijalurona uzrokovano nizom faktora, koji se kreću od kvaliteta filera, pa sve do vašeg metabolizma, i vaših svakodnevnih navika tretiranja usana. 

Prosto rečeno, za svaku osobu je drugačije. Međutim, očekivana procena koliko dugo može trajati hijaluron kreće se između 4-6 meseci. 

 

Koliko košta ovaj tretman? 

Među svim estetskim tretmanima koji postoje, punjenje usana hijaluronom se svrstava među povoljnije. Njegova cena u savremeno opremljenim kozmetičkim salonima kreće se oko 190 evra po kubiku, pa ide sve do 300 evra. Za ovu proceduru je, između ostalog, potreban najmanje jedan špric, kojim se oblikuju usne. Verovatno će vam biti potrebno nekoliko tretmana, da biste dobile željeni oblik. 

Ako već niste rođene sa bujnim usnama, i trenutno niste zadovoljne svojim, za vas bi pravo rešenje moglo da bude punjenje usana hijaluronom. Pre nego što odlučite da odete na ovaj tretman, raspitajte se o njegovim prednostima, nedostacima, koliko traje hijaluron u usnama i drugim važnim informacijama. 

Kontaktiranjem kozmetičkog salona takođe možete saznati koja je cena ovog estetskog tretmana, u zavisnosti od toga koliko želite povećati usne.