Ako preuređujete neki objekat ili pravite novi, moraćete se pobrinuti za njegov unutrašnji izgled. Dekorisanje enterijera može biti veoma zanimljiv i kreativan posao za vas. Takođe, ako ne volite time da se bavite ili niste vični u dekorisanju, uvek možete pozvati u pomoć profesionalni tim.

Efekat koji možete postići dekorisanjem zidova, može biti zadivljujući i najprimetniji u prostoru. Poseban efekat može da se postigne ukoliko prostor dekorišete foto tapetama. Taj materijal za oblaganje zidova je odličan način da prostoru date magičan izgled.

Foto tapetama možete učiti vaš prostor većim nego što jeste. Izborom adekvatnog pejzaža na foto tapetama, činite vaš prostor realnim i dokučivim. Imaćete osećaj da se nalazite na nekom drugom mestu, a ne u vašoj omiljenoj sobi.

Postoji veliki izbor panoramskih foto tapeta, koje proizvode efekat prostranstva. Takođe, ima i onih koje mogu proizvesti efekat manjeg prostora, kao što su šumske ili neke druge tamnije slike prirode.

U skladu sa veličinom prostora i njegovom namenom, biraćete i izgled foto tapeta. Nećete postaviti iste foto tapete u prostoriju u kojoj volite da provodite najviše vremena i u kuhinju, hodnik ili kupatilo.

Kućni prostor dekorisan foto tapetama

U dnevnu ili spavaću sobu treba postaviti tapete sa izgledom nekih prirodnih fenomena. Takve slike će doprineti opuštenoj i prijatnijoj atmosferi u prostoru. To mogu biti panorame plaže i mora, zalaska sunca, seoskih ili gradskih predela, vrtova, parkova i mnoge druge.

Tapete sa motivima pločica, cigle, kuhinjskih predmeta, hrane i pića ili nekih drugih, različitih šara, često se postavljaju u kuhinjama. Mogu se postaviti na sve zidove u kuhinji ili samo neke delove površine. Lepe se i na pločice, tako da postoji mnogo načina, kojima možete napraviti lepši izgled vaše kuhinje.

U kupatilima se često postavljaju foto tapete sa nekim geometrijskim elementima ili oblicima pločica. Takođe, mogu se postaviti i foto tapete u jednoj boji ili pak one sa cvetnim dezenima.

Poslovni prostori dekorisani foto tapetama

Foto tapete služe i za ulepšavanje zidova u poslovnim prostorima. Možete sami smisliti motive koje biste želeli, a postoji veliki izbor već pripremljenih motiva na foto tapetama. Takođe, foto tapetama se poslovni prostori mogu reklamirati, ukoliko ima potrebe za time.

Ambijent kafića pruža veliku inspiraciju za dekorisanje. U tu svrhu, možete koristiti foto tapete za zidove sa različitim motivima. Zidovi kafića, dekorisani foto tapetama, mogu od prosečnog kafića napraviti atraktivan prostor, koji se privući mnoge ljude da ga bar jednom posete. Obezbedite vašim gostima da, pored uživanja u vašoj hrani i/ili piću, uživaju i u pogledu na prelepe slike na vašim zidovima.

Takođe, zidovi prodavnica mogu biti prekriveni nekim primamljujućim foto tapetama. Na njima mogu biti prikazani i neki proizvodi koji su predmet reklame. Ako se pametno iskoriste, ove tapete mogu privući kupce i dovesti do veće prodaje proizvoda.

Ukoliko veliki deo radnog vremena provodite sedeći u kancelariji, potrudite se da od tog prostora napravite prijatno mesto za rad. Izaberite foto tapete sa izgledom koji će vas motivisati za rad. To mogu biti neki motivišući slogani, svetle i vesele slike. Takvi zidovi će vas razbuditi i oraspoložiti i u najtmurnijim i najnapornijim danima na poslu.

Foto tapetama se mogu oblagati zidovi u vrtićima i dečijim igraonicama. Zbog toga, postoji veliki izbor tapeta sa motivima iz crtanih filmova, sa motivima brojeva, slova, igrica i raznih šara. Takođe, foto tapete za dečije prostore su bogate slikama životinja, prirode ili nekim drugim motivima, interesantnim za decu.

Gledajući u zidove koji imaju foto tapete, osećaćete se smirenije i opuštenije. Za koji god prostor da su vam potrebne foto tapete, pobrinite se da one proizvedu najbolji efekat.