Kada se desi proleće kao što je ovo kišno i hladno, ne možemo da ne razmišljamo najviše o jednom komadu kada je garderoba u pitanju. Naravno, promenljivo vreme traži slojenvito oblačenje, a u tome svemu posebno mesto zauzima jakna, bez koje se ne može. U hladnim jutrima i svežim večerima ona je nezamenljiva. 

Kada se povede priča o ženskim jaknama, zna se da se tu priča ne završava samo na jednoj. Istina, može da postoji ona jedna koja će biti najzastupljenija (naravno, ako je prilagodljiva svim odevnim kombinacijama). Ipak, postoji tu nekoliko njih koje se mogu uklapati savršeno uz mnoge kombinacije. Evo i koje su to jakne koje većina žena smatra neophodnim (htele to da priznaju ili ne).

Ženske kožne jakne nalaze put i do elegantnih kombinacija

Moda koja je zastupljena u poslednjim godinama jeste ona koja briše granice I koja se ne drži nekih ustaljenih pravila. To zna svako ko nikako nije mogao u glavi da spoji patike I selegantno odelo, a to je danas svuda oko nas. Možda banalan primer, ali suština priče je da se danas spaja nespojivo. U svemu tome ženske kožne jakne zauzimaju mesto koje je specifično. Dok su se nekada vezivale za pojedine grupe ljudi, danas kožne jakne nose gotovo svi. I ne samo da ih nose, već su počele da spadaju u nešto što se mora imati. 

Teksas jakne za ipak nešto neformalni stil

Teksas jakne su doživele veliki povratak, mada bi mnogi rekli da nikuda nisu ni išle. Danas ih nose svi – i stariji, a mladi, naravno, po pravilu. Svoje mesto su kod žena našle i uz suknje i cipele sa štiklom, ne samo uz sportske kombinacije i patike. Oversajzd modeli su naročito zastupljeni u poslednje vreme, kao I oni modeli koji su kratki.

Sportska jakne protiv vetra

Za sve one dame koje se bave sportom, ali I drugim aktivnostima na otvorenom, jakna koja se mora u garderoberu naći jeste jakna protiv vetra. Za planinarenja i boravak u prirodi uvek je vreme na proleće, kada kažu I da je najlepše, ali i kada se moramo dobro opremiti za vetrovite uslove. Prednost tih jakni jeste što su dovoljo tople, ali su s druge strane lagane, tako da su zaista udobne za nošenje. 

Kišni mantil kao večiti klasik

Kada kažemo ženski kišni mantil, odnosno kaput kao prva pomisao nam se javlja lik neke poslovne žene. Iako nas oni podsećaju na žene iz prošloga veka, kada su uz mantile bile popularne i naramenice, takva moda se pojavljuje i danas. Mantili se uveliko nose, I sve češće podsećaju baš na te koji su se nosili pre 30 godina, I potvrđuju nam još jednom da se moda vraća.

Mnoge žene na ovaj spisak ne bi stavile tačku. Neki bi rekli da su nam godišnja doba takva da prolećne jakne nemaju nikakvu svrhu, jer iz zimske jakne prelazimo u džempere. A neke bi na spisak dodale još neke modele. Jedno je sigurno, prava kožna jaknna, od prirodne kože je nešto što je investicija, i kada se izabere univerzalan model, može trajati godinama,