Korejska nega kože poslednjih godina postaje sve popularnija, i to sa dobrim razlogom!

Korejke su poznate po svojoj besprekornoj, porcelanskoj koži, a korejska rutina nege kože je veliki deo njihovog režima lepote. U ovom članku ćemo detaljnije pogledati korejsku rutinu nege kože i istražiti korake u postizanju prelepe kože zdravog izgleda.

#1 Dvostruko čišćenje

Prvi korak u korejskoj rutini nege kože je dvostruko čišćenje poznato i kao double cleanse metoda.

Dvostruko čišćenje uključuje upotrebu sredstva za čišćenje na bazi ulja, nakon čega sledi sredstvo za čišćenje na bazi vode za uklanjanje svih tragova šminke, prljavštine i ulja sa kože. Kako bi se postigla pravilna nega lica ne treba preskakati ovaj korak. Sredstvo za čišćenje na bazi ulja pomaže u razbijanju i rastvaranju šminke, dok sredstvo za čišćenje na bazi vode pomaže u dubinom čišćenju kože i uklanjanju svih preostalih nečistoća.

#2 Piling

Piling je važan korak u svakoj rutini nege kože, a korejska rutina nege kože nije izuzetak. Piling pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i otčepljivanju pora, čineći kožu glatkom i sjajnijom. Korejske žene obično pilingiraju jednom ili dva puta nedeljno, koristeći nežni piling koji je pogodan za njihov tip kože.

#3 Toniranje

Toniranje je sledeći korak u korejskoj rutini nege kože. Toneri pomažu u balansiranju pH vrednosti kože i pripremaju je za sledeće korake u rutini. Korejski toneri su obično formulisani sa nežnim sastojcima kao što je hijaluronska kiselina, koja pomaže da se koža hidrira i podstiče mlađi izgled.

#4 Esencija

Esencija je jedinstven korak u korejskoj rutini nege kože koji se obično ne nalazi u zapadnim rutinama nege kože. Esencija je lagana, hidratantna tečnost koja se nanosi na kožu nakon toniranja. Pomaže u hidrataciji kože i podstiče blistaviji, mladalački ten.

#5 Serum

Serum je koncentrisani tretman koji je dizajniran da cilja specifične probleme kože kao što su fine linije, tamne mrlje i akne.

Korejski serumi su obično lagani i lako se upijaju u kožu, što ih čini efikasnim načinom za isporuku snažnih aktivnih sastojaka u kožu.

#6 Sheet maske za lice

Sheet maske su još jedan jedinstveni aspekt korejske rutine nege kože.

Sheet maske su tanke, lagane maske koje su prožete hranljivim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C i kolagen. Dizajnirane su da se nose u kratkom vremenskom periodu, obično oko 15-20 minuta, a zatim se skidaju da bi se otkrila svetlija, hidriranija koža.

#7 Krema za oči

Krema za oči je važan korak u korejskoj rutini nege kože, jer je nežna koža oko očiju posebno sklona finim linijama i borama.

Korejske kreme za oko očiju su obično formulisane sa nežnim, hidratantnim sastojcima koji pomažu u smanjenju pojave tamnih krugova i nadutosti. Redovnom upotrebom sprečićete prerano starenje kože oko očiju.

#8 Hidratantna krema

Hidratantna krema je poslednji korak u korejskoj rutini nege kože.

Korejske kreme su obično lagane i lako se upijaju u kožu, što ih čini efikasnim načinom za hidrataciju kože i zadržavanje vlage. Takođe su formulisane sa hranljivim sastojcima kao što je hijaluronska kiselina, koja pomaže u očuvanju mladolikog i blistavog tena.

Nege nikad ne može biti previše

Pored ovih koraka, neke Korejke takođe uključuju dodatne tretmane u svoju rutinu nege kože, kao što su ulja za lice, roleri, maske za spavanje i krema sa SPF.

Ulja za lice su odličan način za hidrataciju i negu kože, posebno ako imate suvu ili zrelu kožu. Korejska ulja za lice su obično lagana i lako se upijaju u kožu, a formulisana su od prirodnih, hranljivih sastojaka kao što su ulje jojobe, ulje šipka i skvalan.

Žena stavlja serum pipeta

Maske za spavanje su još jedan popularan dodatak korejskoj rutini nege kože. Maske za spavanje se nanose noću i ostavljaju na koži preko noći, obezbeđujući intenzivnu hidrataciju i ishranu dok spavate. Obično su formulisani sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina i ceramidi, koji pomažu da se koža napuni i hidrira.

Konačno, krema za sunčanje je suštinski deo svake rutine nege kože, a korejska rutina nege kože nije izuzetak. Korejske kreme za sunčanje su obično lagane i lako se upijaju u kožu, a formulisane su sa visokim nivoom SPF-a kako bi zaštitile kožu od štetnih UV zraka. Takođe su često prožete hranljivim sastojcima kao što su aloe vera i ekstrakt zelenog čaja, koji pomažu da se koža umiri i hidrira.

U zaključku, korejska rutina nege kože je sveobuhvatan i efikasan način da se postigne lepa, zdrava koža. Prateći gore navedene korake i investicijom u visokokvalitetne, hranljive proizvode za negu kože bićete lepe i zdrave, a vaša koža blistava! Ne zaboravite da slušate svoju kožu i prilagodite svoju rutinu po potrebi kako biste zadovoljili vaše specifične potrebe za negom kože. Uz doslednost i posvećenost, možete postići čistu, glatku i blistavu kožu svojih snova.