Lepo sunčano vreme nas poziva da se uputimo ka garderoberima i da iz njih izvučemo sve ono što smo tokom zime odložili. Proleće je trenutak kada tanko, ali slojevito oblačenje preuzima primat, a neke vedrije i šarene nijanse uz zrake sunca izgledaju neodoljivo.

Mnoge dame stupaju i sezonsku „kuknjavu“ kako nemaju šta da obuku, kako se sve što imaju ofucalo, promenilo boju, oblik, i kako moraju u šoping. A u šopingu – sve ono što kolekcije proleće-leto sa sobom nose – a to su novi trendovi i klasici u novom ruhu. Pa dobro, i cene koje sve to prate a daleko su od onih na sniženju.

Bez čega jedna žena ne može kada dođe proleće

Ili možda još bolje, bez čega ne bi trebalo. I pritom ne mislimo na ono što samo slepo diktira moda, već ono što je u uslovima promenljivog vremena i korisno i funkcionalno. To su pre svega jakne – a u garderoberu svake žene su po pravilu i jedna kožna, i jedna sportska, i jedna teksas. A mantil? Pa i on je tu. Dobra stvar kod svih ovih komada jeste što se, ako se izabere klasičniji model, mogu nositi godinama i tako se prilično isplate. 

Ženske majice za svaku priliku

Noćnu moru za mnoge žene prestavljaju odevne kombinacije. S druge strane, nekima je to pravo uživanje. Danas, kada ne postoji toliko strogih pravila u poslovnom oblačenju, na velika vrata su ušle i patike, pa čak i neki delovi sportske odeće. Ženske majice su pravi primer za to, kada su one najobičnije postale deo kombinacija čak i sa elegantnijim odelima. Linija između formalnog i neformalnog se gubi, a to su majice i dokazale. Ipak, ženskih majica ima i u toliko stilova, dezena, boja, materijala, da su za ono slojevito oblačenje koje je spomenuto kao obavezno na proleće, prosto savršene. Jer često se desi da sa jaknom započnemo dan, a da usred dana ostanemo u kratkim rukavima.

I pantalone, i suknje, i haljine…

Sve je podjednako populano, a lepo i toplo vreme ponovo donose neke laganije materijale, isto tako i lepršave. Cvetna haljina u oblačenju je isto ono što i proleće u godišnjim dobima, i ne postoji žena koja u svojoj garderovi nema makar jedan cvetić na nečemu. I ova dva ženstvena komada su ponovo postala popularna onda kada su dobila svoju kežual varijantu – jer se ne podrazumevaju cipele sa potpeticom uz njih. Sve je češće, naročito na proleće, videti ih u kombinaciji sa patikama. I to zaista izgleda dobro.

Modni dodaci – izvor neiscrpne inspiracije

Na proleće modni aksesoari postaju još vidljiviji. Pojedini i ne mogu da zamisle prve zrake sunca bez sunčanih naočara, a neki i bez šešira. Ono što u prvi plan izbija jesu i torbice i ešarpe, a nakit je već priča za sebe. Svake godine se pojavi barem jedan trend u pogledu modnih dodataka, pa ne sumnjamo da će tako biti i ove godine. Svemu, i odeći i obući i aksesoarima treba dodati i nešto što je lični pečat i što će vas učiniti još posebnijim.