Veličina stana je često ograničenje za promene koje želimo da unesemo u život. U nemogućnosti da nešto korenito menjamo, uglavnom polazimo od promene nameštaja, a onda se ispreče dimenzije, pa nije lako naći komadni nameštaj koji po dimenzija odgovara tako malom stanu.

Danas je sve više salona nameštaja, a trend malih stanova doveo je do toga da je u tim salonima sve veća ponuda malih komada, pa se mnogi okreću kupovini nameštaja u salonima, mada, nameštaj po meri svakako jeste odlično rešenje za male stanove, zato što ispunjava posebno zahteve, naročito kada je reč o visokim ili niskim ljudima ili stanu koji treba da se prilagodi ljudima sa posebnim potrebama. Bilo da su iz salona ili su pravljeni po meri, mali komadi nameštaja su funkcionalni, a njihovoj funkcionalnosti posebno doprinose sve modernije metalne nogice za nameštaj zbog kojih se on lako pomera, a samim tim se i stan lakše održava.

Najlakše je kupiti nameštaj u salonu

Mnogo je onih koji nemaju strpljenja za majstore koji mesecima odlažu posao, pa se iz tog razloga odlučuju za kupovinu u salonima nameštaja, gde se i te kako mogu naći komadi koji odgovaraju dimenzijama i potrebama kupaca. Postoje i manje garniture koje se uklapaju u dimenzije malih stanova, a opet su dovoljno komforne da u njih udobno mogu da se smeste i veoma visoki ljudi. Često se garniture u salonima mogu dodatno smanjiti tako što imaju opciju da se skine jedna, pa čak i obe stranice i tako se uštedi na prostoru i do pola metra. Bez obzira da li se odlučujemo za garnituru ili trosed i dvosed, treba da imamo na umu da je to centralni nameštaj u stanu, pa su iz tog razloga često najistaknutiji predmeti u stanu ili životu, zato je važno da budu što upečatljiviji i moderniji, a ukoliko se odlučimo za nameštaj sa metalnim nogicama, sigurno postižemo taj efekat modernog i luksuznog.

Nameštaj po meri prepoznatljiv po detaljima koji ga čine ličnim pečatom svakog doma

Najbolji odraz naše ličnosti vidi se u tome kako smo opremili dom, nameštaj u domu je slika i prilika našeg karaktera, ali i naših interesovanja. Biramo ga tako da nam služi, a najvažnije je da se, okruženi njime, osetimo prijatno, slobodno i svoje, zato ga biramo tako da ga prvenstveno prilagodjavamo sebi. U salonima nameštaja je nekada moguće pronaći baš taj komad koji je izraz naše posebnosti, medjutim, rešenje za ispunjenje naših želja i htenja, kada je nameštaj u pitanju, definitivno je nameštaj po meri. Nameštaj po meri se kroji, oblikuje i sklapa prema dimenzijama prostora u koji treba da se postavi, ali i prema unutrašnjim dimenzijama naše ličnosti. Izrazito visoke ili izrazito niske osobe imaju jednu veliku muku, a to je veličina kreveta, za njih su standardni kreveti ili premali ili preveliki, pa se oni najčešće odlučuju za krevet baš po njihovoj meri. Ne čine nameštaj samo sklopljene table od iverice ili medijapana, lični pečat mu daju detalji kao što su metalne nogice za nameštaj zbog kojih svaki komad nameštaja deluje kao unikat i stvara utisak luksuza. Nameštaj po meri je prilagodljiviji prostoru no nameštaj iz salona, često je i funkcionalniji, a njegova unikatnost čini da se pre odlučimo da tragamo za iskusnim i dobrim stolarom, no za dobro opremljenim salonom nameštaja.