Laserska epilacija stekla je neverovatnu popularnost budući da je zamenila brijače i bolne epilacije voskom.

Zahvaljujući inovativnim estetskim procedurama danas se možete lako i efikasno rešiti gotovo svih fizičkih nedostataka. Jedna od takvih procedura je upravo laserska epilacija koja će vas, osim neželjenih dlačica, osloboditi i svakodnevne rutine, neprijatnih posledica poput uraslih dlaka i tzv. jagodičaste kože.

Ali da li je laserska epilacija takođe bolna? Možemo li sve vrste dlačica da uklonimo?

Danas odgovaramo na ova i druga pitanja koja najčešće zanimaju dame, ali i pripadnike jačeg pola kada je uklanjanje dlačica laserom u pitanju.

Kako su se dlačice uklanjale pre laserske epilacije?

Negovano telo i savršeno glatka koža se od davnina smatralo simbolom lepote i aristokratije, te su žene su smišljale razne načine da se otarase neželjenih malja.

Već u drevnom Egiptu žene su posvećivale veliku pažnju uklanjanju dlačica sa tela. Med, sok od otrovnih biljaka, malo voska i „depilator“ je spreman za upotrebu. 

S druge strane, Grkinje su koristile ekstremnije načine – ne samo da su čupale dlake, već su ih spaljivale pomoću posebnih lampi. Postupak je bio bolan, ostajali su i ožiljci, ali dlake više nisu rasle na tom mestu.

Laserska epilacija boli ili „samo pecka“?

Razna su iskustva žena sa raznim vrstama uređaja za lasersku epilaciju. One dame koje su manje osetljive na bol, nisu se žalile na nelagodnost prilikom tretmana, međutim, za mnoge od njih uklanjanje dlačica laserom nije bilo prijatno.

Alma Soprano laser

Dobra vest je da se zahvaljujući razvoju tehnologije pojavio Alma Soprano Titanium laser koji kod većine regija omogućava potpuno bezbolan tretman.

Radi se o ICE Plus naprednoj tehnologiji za hlađenje koja hladi kožu i omogućava temperaturu pod kontrolom raspona tokom celog tretmana. Upravo to čini tretman bezbolnim i znatno komfornijim.

Da li laserska epilacija može ukloniti sve vrste dlaka?

Da, ali to opet zavisi koji uređaj za lasersko uklanjanje dlaka se koristi. Alma Soprano Titanium jedan je od retkih aparata koji ima mogućnost uklanjanja svih vrsta dlačica, bilo da su u pitanju svetlije, tamnije, jače ili tanke.

Naime, za različite tipove kože i različite vrste dlačica se primenjuju različite talasne dužine lasera. A budući da svi imamo i tanke i jače, tj. tamnije dlake na telu kojih želimo da se rešimo, za najbolje rezultate potrebno je kombinovati sve 3 talasne dužine.

Za razliku od ostalih uređaja, Alma Soprano Titanium ima ovu mogućnost i pomoći će vam da se rešite svih neželjenih dlačica.

Sa kojih delova tela se mogu uklanjati dlačice laserom?

Ogromna prednost laserske epilacije, osim činjenice da ne boli, jeste to da se dlačice mogu uklanjati sa bilo kog dela tela, čak i u bikini zoni.

Lasersko skidanje dlačica sa ruke

Izuzetak je koža oko očiju. S obzirom na to da je koža u ovom predelu veoma tanka, da bi se izbegao rizik od povreda laserom se ne tretiraju dlačice ispod obrva, ali iznad i između obrva je to moguće.

Da li i muškarci radije biraju lasersku epilaciju?

Kako se muškarac može izbaviti neželjenih malja ili ih učiniti tanjim? Naravno, može da se obrije, koristi trimer ili vosak. Ali zašto bi trpeo bol kada može rešiti problem na daleko efikasniji način.

Laserska epilacija nije namenjena samo ženama, štaviše, sve veći broj muškaraca se odlučuje upravo za ovaj način uklanjanja dlaka.

Neki od pripadnika jačeg pola biraju lasersku epilaciju zato što im je koža osetljiva i reaguje čak i na brijanje, a nijedno sredstvo ne može da reši problem crvenila, iritacije i uraslih dlaka.

Jedan od čestih razloga je i prekomerni rast dlaka koji je uzrokovan genetikom ili povezan sa hormonalnim promenama. Pored estetske nelagode, povećana maljavost dovodi i do izraženijeg znojenja. 

Poliklinika Rea Medika nudi vam niz inovativnih metoda i tretmana, među kojima je i laserska epilacija Alma Soprano Titanium uređajem koji se pokazao kao izuzetno efikasno, brzo i bezbolno rešenje.