Danas mnoge porodice u stanovima i kućama čuvaju kućne ljubimce. U velikoj meri to su mali kućni psi, a koje rase je vaš ljubimac? U razgovoru sa komšijama tokom šetnje ovih mališana često se poteže pitanje kako očistiti dlake od psa u stanu. 

Svako ima neku svoju malu tajnu, koju je čuo od drugih, pronašao na internetu ili sam izmislio. Ali pitanje je da li su ti trikovi zaista uspešni. Jednog dela dlaka sigurno ćete se rešiti bilo koju tehniku čišćenja da koristite, ali velika verovatnoća je da ćete drugi deo još više potisnuti u dubinu nameštaja.

Jedini način da budete sigurni da ćete se rešiti gotovo svih dlaka, a ujedno i dezinfikovati vaš nameštaj je dubinsko pranje.

Čist nameštaj za zdraviji život

Svako od nas je nekada imao kućnog ljubimca, svesni smo povezanosti i načina na koji funkcionišete kada u stanu čuvate psa. Ali, imajte na umu da su psi nosioci mnogih bakterija i prljavština koje pokupe tokom šetnje napolju.

Zato morate redovno održavati higijenu u domu, pogotovu čistoću nameštaja, jer je to najpogodnije mesto za zadržavanje i taloženje bakterija, grinja i prljavštine.

Ručnim pranjem i čišćenjem pomoću krpa, četke, sode bikarbone, sirćeta i drugih sredstava možete održavati određeni nivo higijene. Ali, na taj način možete održavati određeni nivo čistoće samo izmađu dva dubinska pranja.

Kako očistiti nameštaj i tepih od dlaka i bakterija?

Kao što smo spomenuli, jedini i najbolji način čišćenja nameštaja, tepiha i dušeka je dubinsko pranje. Svi vlasnici kućnih ljubimaca trebalo bi ovo praktikovati 2-4x godišnje, pogotovu ukoliko imate malu decu.

Ručnim pranjem pokupićete samo jedan deo površinskog sloja, a drugi deo ćete potisnuti još dublje u nameštaj. Takođe, sve bakterije i štetni mikroorganizmi ulaze u dubinu materijala, jer im to okruženje prija zbog velike vlage.

Mašine za dubinsko pranje mogu izvaditi sve prljavštine i mikroorganizme na dubini do 5cm, dok ručno to nikako ne možemo postići.

Prednosti dubinskog pranja

Kratak proces pranja jedan je od glavnih prednosti ove usluge, jer koliko god da je nameštaj zaprljan i uflekan, najkasnije u roku od 24h moći ćete da ga koristite. S’ tim što će nakon dubinskog pranja biti kao da ste ga tek dobili iz salona. 

Samo pranje traje svega par sati, najveći deo procesa odlazi na sušenje. Pa ukoliko zakažete pranje ujutru, a napolju je temperatura oko 25 stepeni ili više, iste večeri moći ćete da uživate u gledanju TV-a na vašoj sofi.

Osim što je pranje brzo, ono je i efikasno. Tamo gde prođe kvalitetna mašina za dubinsko čišćenje ne ostaje gotovo ništa. Mislimo na trunkice, fleke, prašinu i grinje. Svaki komad nameštaja vratiće stari sjaj, a ujedno će biti dezinfikovan. To će vam pomoći da smanjite simptome alergije na grinje i prašinu.

A kao produkt svega toga imaćete zdravije okruženje i prostoriju bez neprijatnih mirisa koji izlaze iz nameštaja.

Pročitajte još: Kako da izaberete pravi video nadzor za sebe

Dubinsko pranje danas svako može priuštiti

Iako ova usluga dugo postoji na našem tržištu, tek u poslednjih par godina postaje popularna među širom populacijom. Do skoro se smatralo da je dubinsko pranje jako skupo i da ovu uslugu mogu priuštiti samo imućni ljudi.

Ali to nije tačno, dubinsko pranje nameštaja danas svako može priuštiti minimum jednom godišnje. Sve veći broj agencija i pojedinaca koji nude dubinsko pranje, ali i jeftinije mašine, prouzrokovalo je niže cene. Mnogima se više isplati da plate dubinsko pranje i da tih nekoliko sati, koliko bi trajalo ručno pranje, provedu sa porodicom. A ujedno, rezultati su neuporedivo bolji.

Čak i kada mislite da je nameštaj čist, ne vidite dlake i fleke na njemu, budite sigurni da se iz njega može izvući mnogo toga. Zato se preporučuje dubinsko pranje nameštaja, tepiha i dušeka 2-4x godišnje, a u međuvremenu ručno održavati. 

Koju agenciju za dubinsko pranje izabrati u Beogradu?

Da, spomenuli smo da je sve više agencija koje nude usluge dubinskog pranja. Teško je izabrati ukoliko nemate preporuku nekog ko je već isprobao veštine i znanje neke agencije. Važno je kome pružate poverenje, jer nestručnim rukovanjem mašinama može doći do pojave fleka, ukoliko se ne usisa lepo.

Zato, ako već nemate preporuku prijatelja, bićemo slobodni da vam preporučimo agenciju Skviki iz Beograda. Posetite njihov sajt na kome se nalazi detaljan cenovnik, galerija slika pre-posle dubinskog pranja i kontakt telefon za sva dodatna pitanja.