Stari automobili koji su u voznom stanju zadaju velike muke vlasnicima. Najlakše je oprostiti se od svog četvorotočkaša kada je toliko izvozan da su šanse za popravljanje i modernizaciju ravne nuli. Ali ovako, kada niti je za prodaju, niti vam je i dalje prijatno da se vozite u njemu koliko je star  – tada je najteže.

Šta onda možete da uradite?

Ako želite, uvek možete da kontaktirate profesionalce koji u Novom Sadu vrše otkup vozila i automobila, kao i u drugim gradovima i mestima u Srbiji. Oni će ponuditi otkupnu cenu za vaše vozilo, pa ako je prihvatite – možete iskoristiti taj novac, dodati još malo i onda nabaviti novije vozilo.

Ako ne želite da prodajete automobil, onda razmislite kako možete da ga ulepšate i osavremenite – učinite modernijim!

U nastavku teksta dajemo vam nekoliko saveta za modernizaciju četvorotočkaša!

#1 Nabavite moderne gedžete za svoj stari automobil

Vrhunski zvučnici, GPS sistem, držač za mobilni telefon, hand free uređaj za razgovor…

Dostupnih gedžeta za automobile je na tržištu više nego ikada! Zbog toga, vrlo lako možete da pronađete onaj koji će najviše odgovarati vašim potrebama. Ako ćesto vozite u udaljena mesta koja ne poznajete najbolje, GPS je najbolji izbor za vas. Ako uživate u dobroj muzici tokom vožnje, verujte, bićete više nego oduševljeni time šta kvalitetno ozvučenje može da uradi na tom polju!

Automobil GPS moderan auto

Držač za telefon je najpovoljniji, a praktično najkorisniji aksesoar u svakom savremenom automobilu.

Uz ovako dobre gedžete – i stari Jugić će postati moderan automobil u čijem ćete upravljanju apsolutno uživati! Osim nabavke modernih dodataka, obavezno zamenite i stare delove novim ako ne rade dobro.

#2 Nova boja automobilu će dati potpuno svež sjaj

Nema tih ogrebotina koje kvalitetno poliranje i bojenje svežom farbom ne mogu da reše!

Kontaktirajte profesionalnog automehaničara kome rad sa farbanjem limarije i branika nisu strani, ili se sami upustite u ovu avanturu, ali isključivo ako ste po prirodi spretni i osećate se sigurno da prihvatite ovaj izazov. Farbe za auto se prodaju u svakoj bolje opremljenoj mehaničarskoj radnji, a ako nemate svoju polirku – za ovo ćete ipak morati da kontaktirate profesionalca.

Poliranje će izravnati sve ogrebotine kod automobila i predstavlja savršenu pripremu za farbanje. Nakon što se nanese željena boja, vaš automobil izgledaće baš kao da je upravo izašao iz fabrike! 

Ukoliko imate kožne navlake na sedištima – ne morate kupovati nove! 

I koža može da se farba i oporavlja, pa je i ovaj deo podložan restauraciji, kojom ćete uštedeti, umesto kupovanju novog, a postići skoro identičan efekat i dati pravo osveženje.

#3 Točkovi i felne – estetsko, ali i kvalitativno poboljšanje automobila

Točkovi i felne će učiniti vaš automobil lepšim, ali i kvalitetni novi točkovi – i mnogo boljim u vožnji, kao i modernijim.

Ako se upuštate u “veliko spremanje” četvorotočkaša, onda je upravo ovo možda i sjajan trenutak da uradite ono za šta godinama niste uspeli da izdvojite sredstva. Da kupite nove, a ne polovne točkove! Iznenadićete se sigurnošću koju ćete osetiti za volanom i lakoćom kojom će vaš ljubimac ići i po najnepristupačnijim putevima. 

A uz nove gume, idu i nove felne i ratkapne, koje će poboljšati kvalitet i bezbednost vaše vožnje. Ukoliko ste spremni da automobilu date i poseban stilski pečat, ratkapne u željenom stilu učiniće čudo za vašeg četvorotočkaša. Čak i najpovoljniji modeli automobila uz moderne i moćne ratkapne izgledaće skupo!

#4 Ništa bez temeljnog čišćenja automobila

Džabe i najveći radovi na autu, i najskuplja farba i najnovije felne i točkovi, ako su vam stakla i dalje u gradskom smogu, automobil pun nečistoća, a enterijer flekav. I ne, ne osuđujemo vas zbog ovoga.

Retki su pojedinci koji uspevaju da održe automobil potpuno čistim, uz svakodnevnu vožnju. Potrebni su, maltene, nadljuski napori da automobil ostane uredan i blistav ukoliko se iz dana u dan vozi po gradu.

Šta onda uraditi?

Očistiti. Ali temeljnije nego ikada.

Znači treba da operete i držače za čaše, da dezinfikujete ručke, da naprskate stakla sredstvom za čišćenje prozora i prebrišete ih čistom krpom, a isto uradite i sa farovima. 

Ako se navlake sa sedišta skidaju – učinite to i perite u mašini na što višoj dozvoljenoj temperaturi. Ako se ne skidaju – sunđer, sapun i topla voda u lavor, pa u čišćenje!

Proverite stanje ventila za klimu.

Sigurno im je potrebno temeljno čišćenje, ako ne i potpuna zamena. 

Uglavnom, posvetite se temeljnom čišćenju i iznenadićete se koliko ćete promeniti celo iskustvo vožnje istog, starog automobila. 

#5 Dajte starom automobilu lični stilski pečat

Ništa nije tako savremeno i moderno kao što su originalnost i unikatnost.

I ovde ne možemo da vam pomognemo, jer suština isticanja na unikatan način podrazumeva da samostalno dođete do rešenja koje će vas autentično predstaviti.

To može da bude zanimljiva boja, šara na autu, ili neki novi praktični aksesoar koji vam je potreban. Volite da pijete kafu? Što ne biste nabavili moderan držač za kafu za poneti koji će vas usrećiti svaki put tokom vožnje? 

Razmišljajte u tom smeru – svaku strast možete da pretočite u novu komponentu na svom automobilu!

Uz ove savete, sigurno ćete uspeti da modernizujete stari automobil, ali i povećate njegovu vrednost. Ne samo da ćete biti zadovoljniji četvorotočkašem, već i napraviti investiciju!