Želite li da znate u svakom trenutku gde se vaše vozilo nalazi i da li je vozač skrenuo sa trase ili ne? Ako imate problema sa održavanjem logistike i ne znate kako to da rešite, onda je gsp praćenje vozila idealno rešenje. Naime, gsp praćenje vozila omogućava da u svakom trenutku znate gde se određeno vozilo vaše transportne firme nalazi. Posebno su odlično rešenje za transportna preduzeća, jer nije nimalo lako u svakom trenutku znati gde su vam vozila. Ako je neko zalutao, da biste mu pomogli da se vrati na pravi put, onda je gsp praćenje vozila idealna pomoć.

Iako se ne znaju precizni podaci za broj transportnih vozila i preduzeća u Srbiji, trebalo bi znati da se ova oblast reguliše posebnim zakonom koji je od početka 2017. godina na snazi. Ukoliko se odredbe zakona ne poštuju onda slede kazne. Visina novčane kazne zavisi od prekršaja, zato dobro promislite o ugradnji gps sistema. Naime, pojedine novčane kazne propisuju se za nepravilno ugrađen sistem gps praćenje vozila, a kažnjavaju se i firme koje se bave ugradnjom ovih sistema, ali koje za svoj rad nema licencu. Zato na vreme se raspitajte koje to firme nisu licencirane, kako ne biste došli u situaciju da plaćate kaznu i do pola miliona dinara. Možda vam ova cifra zvuči neverovatno, ali tako je zakonom predviđeno, zato pažljivo sa ugradnjom sistema za praćenje.

Da li je moderno vreme iznedrilo nove špijune?

Danas su sve popularniji gps monitorinzi, pa se zato sve više kompanije koje pružaju usluge transporta odlučuju za gps praćenje vozila. Naravno, pored praćenja vozila, moguće je i GPS praćenje mobilnog telefona, ali sve je to mora biti u skladu sa zakonskim odredbama i da kompanija koja vam omogućava gps monitoring legalno posluje. Zato pažljivo, nemojte da vam gps praćenje vozila donese više štete nego koristi. Iako je osmišljen kao dobar način za nadzor zaposlenih, gps praćenje vozia podrazumeva i priliku za pomoć, jer ukoliko se vozilo izgubi sa određene trase, a vozač baš ne za rutu, vaši nadređeni biće u mogućnosti da vam pomognu. U svakom slučaju, sve ima svoje prednosti i mane, samo je pitanje kako se koristi, pa makar to bio i gps monitoring.

Čini se da je danas lakše nego ikad ući u trag određenim podacima, pratiti određene ljude i vozila i kontrolisati svoje zaposlene. Informacija je postala najvažnija roba, ali je pitanje kako najbrže do nje stići. Naime, ukoliko baratate informacionim tehnologijama i nije vam strano korišćenje softvera za praćenje poruka ili ljudi, onda ste na pravom putu da stignete do željene informacije. Naime, samo je potrebno da imate kvalitetnu opremu, bilo da je reč o sistemima za praćenje ili se radi o špijunskoj opremi. Uz to, malo vežbe oko njenog korišćenja i cilj ćete lako dostići. Izgleda da nije potrebno mnogo nauke oko dobijanja potrebnih i poverljivih informacija, samo je važno da se u tehnologiju odlično razumete. Za nekoga je tehnologija špansko selo, a za nekoga mačiji kašalj, tako da ne čudi što svi različito reaguju na pominjanje tehnologije.