Mnoge pripadnice ženskog pola prilikom uređenja enterijera u svom domu dosta pažnje posvećuju sređivanju balkona tj. terase naročito kada dođe lepo vreme, poput proleća i leta. Prvi i osnovni elemet koju svaku terasu čini posebnom su pločice koje predstavljaju veoma važnu stavku za postizanje jedinstvenog efekta i izgleda. Širok dijapazon pločica u raznim salonima omogućava svakome da izabere za sebe najlepši dezen. 

Ukoliko se trenutno nalazite u situaciji da svoj balkon u potpunosti renovirate tako što ćete početi sa lepljenjem novih pločica sigurno će vas zanimati kakva je cena pločica po kvadratnom metru. Mnoge firme nude online prodaju pa da biste dobili ovu informaciju dovoljno je da na google pretraživaču ukacate frazu pločice cena za odgovarajući dezen pločica koji vam se dopada i saznaćete odgovor na ovo pitanje. 

Koje pločice su idealne za vaš balkon?

Danas u radnjama koje se bave prodajom podnih obloga možete pronaći pločice napravljene od najraznovrsnijeg materijala, različitih oblika i boja, koje se mogu koristiti kako za prostorije u unutrašnjosti doma tako i za spoljne prostorije poput terase i dvorišta. 

Upravo u zavisnosti od namene, zavisiće i izbor samih pločica. Kada govorimo o uređenju balkona, treba uzeti u obzir da je potrebno izabrati vrstu pločica koja je napravljena od materijala koji je otporan na vlagu i toplotu. Granitne pločice su idealne za uređenje vaše terase. Za razliku od keramičkih pločica, granitne pločice su deblje, izdržljivije i ne habaju se vremenom. Posebno im treba dati prednost ukoliko vam je terasa neokrivena, tj. ukoliko je izložena svim vremenskim uslovima, od visokih temperatura do mraza. 

Udoban komad nameštaja za savršenu jutarnju kaficu

Da biste imali savršen balkon, pored kvalitetnih pločica, dodajte malo mašte i sami smislite koji komad nameštaja bi se idealno uklopio na vašoj terasi. U zavisnosti od toga kolika vam je kvadratura balkona zavisiće i njegov izbor. Kada su u pitanju male terase do pet kvadratnih metara tu ne možete puno da eksperimentišete. Mogli biste na primer neki manji ugaoni stočić da nabavite kao i dve stolice na rasklapanje koje kada ne koristite možete sklopiti i odložiti u stranu. Za veće terase neki manji dvosed sa šarenim jastucima može biti pravi izbor. 

Cveće na balkonu kao nezaobilazni element

Nešto bez čega nijedan balkon ne može biti tako lep i ukrašen je definitivno sezonsko baštensko cveće. Cveće daje poseban element i notu svakoj terasi, pre svega kada se radi o njenom estetskom izgledu. Na proleće i leto na terasi možete kombinovati sezonsko i sobno cveće. Pokušajte! Iznenadićete se postignutim efektom. Saksije sa cvećem možete postaviti celom dužinom terase kako biste iz svih uglova mogli da uživate u pogledu. 

Na proleće na pijacama možete pronaći najrazličitije vrsta ukrasnog cveća. Ukoliko niste njihov veliki poznavalac, savetujemo vas da se informišete od lokalnih prodavaca oko gajenja cveća, njegovog zalivanja i sl. 

Obratite pažnju na detalje

Pored cveća, za postizanje savršenog estetskog izgleda mogu pomoći razni detalji koji će vaš balkon učiniti jedinstvenim i drugačijim od drugih. Na primer, na stočić možete da postavite fenjer sa mirišljavim svećama ili gelender ukrasiti svetlećim solarnim lampionima. Uveče kada izađete na balkon, imaćete utisak kao da se nalazite na najlepšem mestu na svetu.