U svakom domu osnova je nameštaj. To znači da pri uređenju enterijera treba posebno da obratite pažnju na uređenje doma i odabir kvalitetnog nameštaja. Bez obzira da li je manja ili veća kvadratura stana, da li ima jednu ili više soba, jedno je sigurno. Komfone ugaone garniture učiniće da se osećate prijatno, a kvalitetan materijal garantuje duži vek trajanja. Ako niste znali, dobar odabir nameštaja poboljšava raspoloženje, pa ako uklopite tekture, oblike i boje sigurno ćete se osećati raspoloženo i vedro.

Svakako, sitnice prave razliku, pa razmišljajte i o dekorativnim detaljima kako biste dali lični pečat svom enterijeru. Na raspoloženje ukućana utiču ne samo dekorativni detalji, već i celokupan ambijent, stoga na vreme razmišljajte i o dizajnu, materijalu, bojama i tkaninama. Nemojte samo da birate najlepši nameštaj za dnevnni boravak, već podjednako lep nameštaj izaberite i za kuhinju i trpezariju i za spavaću i dečiju sobu.

Da li je bolje izabrati dvosed, trosed i fotelju ili ugaone garniture?

Od kvadrature stana zavisi da li ćete birati ugaonu garnituru ili dvosed, trosed i fotelju. Šta se u vaš dom više uklapa, ugaone garniture koje su na rasklapanje ili nekoliko komada nameštaja poput dvoseda i fotelje?

Ukoliko je stan prostraniji, onda vam preporučujemo ugaone garniture, ali ne klasične, već one koje su nešto drugačijeg oblika i koje su veće. Ako više volite zasebne komade nameštaja, onda se preporučuje jedna veća fotelja koja je različite boje u odnosu na ostale komade nameštaja. Tako se, na primer, odlično izdvaja velika crvena fotelja ukrašena šarenim jastucima i prostoru daje poseban vizuelni efekat. U tom slučaju, ostali nameštaj bi trebalo da bude jednostavnijih boja i oblika.

Birajte nameštaj neobičnih boja i različitih materijala!

Ako želite da vaš dom izgleda moderno i neobično, a uz to želite i originalan dizajn, onda dnevnu sobu ili čitav enterijer opremite specigičnim bojama i još neobičnijim materijalima. Uvek je dobra opcija kožni nameštaj, ali možete izabrati i neki drugi materijal. Samo je pitanje šta je to što želite i da li ćete se se opredeliti za ugaone garniture ili za zasebne komade nameštaja.

Roditeljima sa malom decom preporučuje se nameštaj izrađen od materijala koji se lako čisti i koji je jednostavan za održavanje. Svi oni koji nemaju malu decu, mogu da izaberu i materijale koji su nešto specifičniji i koji su osetljiviji.

A kada su boje u pitanju, eto prilike da se unese malo luksuza u dom. Ako želite da vam enterijer dobro izgleda, onda izaberite bež boju. Kada se bež kombinuje sa crvenim nameštajem, onda ćete sigurno imati moderno dizajniran dom. Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste odabir nijanse.

Takođe, ne mora čitav nameštaj da bude u istom tonu ili nameštaj istog oblika. Tako na primer, ne morate da kombinujete istu boju fotelja ili fotelje kao što je i boja ugaone garniture. Međutim, ako želite da budete posebni i specifični, nemojte da preterate, jer samo jedan komad nameštaja može čitav enterije da naruži. Ako pak niste sigurni koje je najbolje idejno rešenje, potražite pmoć dizajnera, oni će sigurno znati.