Svaka prostorija u stanu treba posedovati reprezentativni izgled, što u osnovi znači maksimalno iskorišćen prostor funkcionalne namene. Posebnu pažnju treba posvetiti nešto manjim prostorijama stana poput špajiza, hodnika i kupatila. Navedene prostorije su zahtevne prema uređenju što ih istićče u red veoma fleksibilnih i najkorisnijih. Špajiz služi kao ostava za kuhinjske elemente koje retko upotrebljavamo kao i stare staklene flaše, tegle i plastiku za pakovanje. Hodnik je prvi deo stana koji odaje utisak dalje uređenog ambijenta. Krajnja su kupatila koja prema zahtevima higijene moraju biti čista, besprekorno uređena uz obezbeđene elemente i neophodan nameštaj za odlaganje. 

Birajte kvalitetan i funkcionalan kupatilski nameštaj

Ukoliko opremate potpuno novo kupatilo primenite upotrebu kupatilskog nameštaja prema meri prostora, što će uticati na efikasnost i bolji raspored sanitarija. Kupatilo i nameštaj su neodvojive celine za potpuno uređenje, pri čemu kupatilski nameštaj služi za odlaganje hemije, kozmetike i peškira. Sledite adekvatnu boju prednjih frontova nameštaja, koji će u potpunosti odgovarati uređenosti pločica. 

Osnovni element kupatila je nameštaj poput  ormarića koji se smatra pogodnim za ugradnju. Najčešće se montira ugaoni ili viseći ormarić koji poseduje dovoljno prostora i služi kao mala ostava. U kupatilu je bitno odrediti dovoljno prostora za stvari poput peškira, čistog veša, praška, kupki, prostirki i drugih sitnih detalja. 

Održavajte kupatilski nameštaj podjednako kao i sanitarije, pri čemu se savetuje odabir vodootpornih materijala. Nameštaj može biti na podu ili okačen na zid, što je proizvoljna stavka uređenja. 

Birajte nameštaj za kupatilo prema stilu uređenja

 

Svaka prostorija životnog prostora kreirana je na osnovu određenog stila, što je takođe slučaj sa kupatilima. Ukoliko želite izaći iz okvira jednostavnog uređenja kupatila, sledite neobičan izbor pločica, sanitarija i kupatilskog nameštaja. Pločice neobičnog izgleda poseduju dizajn u vidu mozaika sa istaknutim fugnama. Takođe je moguće kombinovanje različitih prirodnih oblika poput cvetnih dezena. 

Sledite odabir nameštaja od drveta ili medijapana uz poseban osvrt na montažu podnog tipa sa izdigunitim nogarima radi lakšeg održavanja podnih pločica. Kada kačite nameštaj na zidove kupatila koristite kvalitetne tiple kojima će se ojačati nosivost tereta. Obezbedite dovoljno prostora u samoj tuš kabini za odlaganje kupki, šampona i sapuna u vidu nerđajućih polica. 

Ukoliko postoji nedoumica oko izbora kupatilskih elemenata i samih sanitarija, sledite izbog galanterije u salonima koji poseduju unapred uređene idejne kataloge. Svim klijentima su dostupne ideje uređenja uz kreirani stil i oblik odabranih sanitarija, na kupcima je odabir koji će zadovoljiti slobodan prostor ugradnje. 

Praktičnost svih neophodnih kupatilskih elemenata

Sve što čini ambijent kupatila mora imati praktičan karakter odnosno što bolju funkcionalnu namenu. Svaki od ugrađenih elemenata mora izgledati skladno u odnosu na dovoljno slobodnog prostora. Sam izgled kupatila treba delovati privlačno uz odabir boja koje odaju utisak topline. 

Uz umivaonik je prema savetima praktičnosti poželjno montirati ormarić za odlaganje osnovnih stvari za higijenu. Uz kompletnu montažu sledi efektno ogledalo koje će pružiti odraz samog uređenja. Vodite računa o osvetljenosti ambijentalnog kupatila, što će uticati na komforno obavljanje lične higijene. 

Opredelite se za upotrebu vodootpornih materijala, naročito ormarića u sklopu lavaboa. Upotrebite tradicionalni stil uređenja uz kombinaciju rustičnih elemenata.