Potreban vam je teleskopski viljuškar za podizanje ili spuštanje tereta na visinu, ali ne znate koliko vas to može koštati, kakve se opcije nude, da li da ga kupite ili unajmite…

Od odluke može da zavisi da li je neki posao isplativ ili ne, koliko će mašina biti isplativa i zato je važno znati sve činioce pre odluke. 

Telehandler cena i vrste koje imate na raspolaganju

Teleskopski viljuškari dolaze u različitim kategorijama pa su i cene različite. Za početak treba reći da su najeftiniji modeli oko 20.000eur da su to stariji, polovni modeli. Kako pametno odabrati između potreba i mogućnosti?

Treba pažljivo birati modele koji će imati najbolju iskorišćenost u skladu sa vašim potrebama, a kada se odabere takav telehandler cena je opravdana koliko god trebali da platite.

Morate da imate na umu da se teleskopski viljuškari dele prema svojoj nosivosti na teleskopskoj ruci i visine na koju mogu da dostavljaju teret. Postoje modeli koji su nosivosti od 3.600kg i 14m, pa do onih koji imaju mogućnost nosivosti do 6.000kg i izvlačenja do 34m. Svakako su skuplji modeli koji imaju veći opseg rada pa razmislite za koju visinu vam treba telehandler, a potom i koliki teret može da podigne.

U slučaju da nije reč o velikim visinama možete da kupite jeftinije modele ako vaš viljuškar ima niži stepen izvlačenja pa makar iz više delova podizao ili spuštao teret.

Kada se bira telehandler cena varira i od toga da li je on fiksni ili ima rotirajuću radnu platformu od 3600., ali ako vam to olakšava posao ili je jedina opcija za podizanje i spuštanje, ovo je nešto što treba platiti.

Najsavremeniji modeli, ali i najskuplji su oni koji su mobilne mašine, kojima ne trebaju stabilizatori i koji mogu i da podižu teret i da se pomeraju pri tome tzv. panoramic teleskopski viljuškari.

Cena zavisi i od dodataka uz viljuškar

Nekome treba kuka, nekome korpa, nekome viljuška koja se montira na kraju teleskopske ruke. Ako vam treba više dodataka onda će za taj telehander cena biti nešto viša.

Važno je da postoje različite opcije jer na taj način ova mašina ima dobru iskorišćenost u svakom poslu koje zahteva rad na visini. Sa njom je lakše dostaviti stvari na visinu, ali i sa visine skinuti teške stvari što je najčešće prilikom izvođenja građevinskih radova.

Opcije za iznajmljivanje

Naše firme nude i prodaju, ali i iznajmljivanje ovih mašina. Uvek je isplativije iznajmiti mašine za povremene poslove nego kupovati novu ako ona neće biti stalno uposlena. Zato je opcija iznajmljivanja jedna od traženijih, a cene se formiraju u skladu sa brojem dana najma.

Telehandler se može iznajmiti na dan, nekoliko dana, mesec, nekoliko meseci, nekoliko godina….za sve postoji mogućnost dogovora, a vi plaćate mašinu samo dok je unajmljena čime se smanjuju troškovi održavanja sopstvenog voznog parka.

Telehandler cenu vrlo brzo isplati, samo je važno pravilno proceniti kakva mašina je potrebna i na koji period. Ovaj tip viljuškara nema bolju alternativu kada je reč o pomoći pri utovaru i istovaru na visinama, što ih čini nezamenljivima za neke poslove.