Najzanimljivija su ona zanimanja gde se svakog dana dešava nešto novo. Odnosno verovatno su ta zanimanja zanimljiva samo nama koji posmatramo to sve sa strane, dok onima koji su u svemu tome to baš i nije doliko zanimljivo. Odnosno nije im na isti način interesatno, što je i razumljivo.

Filmska industrija stalno opipava naš puls i istražuje šta bi to moglo da bude nama zaniljivo. Neke stvari je već davno utvrdila i na njima verno radi, pa tako vrlo često možemo da vidimo serije sa istom tematikom. I bez ozbira što se tematika ponavlja mi smo željni tih serija i obožavamo i dalje da ih gledamo. U nastavku vam predstavljamo top 5 zanimanja o kojima se snimaju filmovi i serije.

Lekari

Naravno, lekari spadaju u top 5 najzanimljivih zanimanja o kojima se snimaju i filmovi i serije. To je jednostavno tako, jer je to upravo ono zanimanje gde se stalno dešava nešto novo, gde svaka epizoda može biti slučaj za sebe. Tako i jeste medicinarima – svaki dan im je različit. Svedoci smo raznih serija i filmova koje smo obožavali i koje bismo iznova gledali. Posmatrati lekare koji čine nemoguće, a ujedno posmatrati i sve sa čim se oni privatno bore je fascinantno. Ukoliko ih do tada nismo dovoljno cenili, posle tih serija ozbiljno se zapitamo da li bismo mi mogli isto tako da se ponašamo da smo u njihovoj koži. Naravno jedna od najvećih serija svih vremena posvećena lekarima – Greys Anatomy i neprevaziđena Dr House.

Advokati

U top 5 najzaniljivih zanimanja za snimanje filmova i serija spadaju i advokati. Advokati i lekari nalaze se na prva dva mesta, što je sasvim i logično. Naime, kod advokata je ista situacija što se tiče različitih dešavanja tokom dana. Advokati toliko toga mogu da urade i toliko toga rade, da im je svaki dan zaista rolerkoster. Sve to naravno zavisi i od klijenata, ali u serijama vidimo samo ono najbolje, odnosno vidimo one najinteresantnije slučajeve. I verovatno je većina tih slučajeva inspirisana događajima iz realnog života. U advokatskim kancelarijama krije se toliko tajni, a neke su prenete i na veliko platno. Veliki slučajevi, advokati krivičari koji dominiraju sudnicom, zanimljivi, kontroverzni i mučni događaji. Sve je to ono što nas zanima u životima advokata. Naravno jedna od zaista nenadmašivih serija o advokatima je i Ally McBeal uz koju su neki praktično i odrasli.

Tajni agenti

Ovo zanimanje je i te kako zanimljivo upravo zbog toga što ne znamo baš mnogo o tome. Onda se kroz filmove i serije naša mašta nadograđuje i zapravo je to i poenta. Zadovoljavamo neki deo sebe informacijama koje smo želeli da znamo čitavog života. Čak i ako to nisu najtačnije informacije obožavamo da gledamo serije gde tajni agenti rešavaju krajnje bizarne slučajeve.

Detektivi

I ne, nisu isto detektivi i tajni agenti. Naime detektivi rade u službama koje su priznate, a tajni agenti u filmovima su često deo službi koji se ne vezuju za državu već su prilično nezavisni. Tako da, detektivi su takođe tema brojnih filmova i serija.

Biznismeni

Iako to nije u fokusu, mnogi glavni likovi popularnih serija su upravo biznismeni iliti preduzetnici. O njihovim poduhvatima, njihovom privatnom životu, njihovim navikama, izazovima i poteškoćama se i te kako mnogo govori. Ove filmove i serije volimo da gledamo upravo zbog tog posh života, u koji verujemo da postoji tamo negde.