Ukoliko planirate otvaranje firme, pored kupovine kancelarijskog nameštaja, kompjutera, štampača i svih drugih neophodnih stvari za početak vašeg poslovanja, morate na vreme da mislite i na obezbeđenje poslovnog prostora. U poslednje vreme mnoge firme postaju mete raznih provalnika, jer kancelarijski nameštaj i druga oprema koja je neophodna za rad, mogu se veoma lako i brzo prodati na crnom tržištu. Da do toga ne bi došlo, u daljem tekstu pročitajte kako da na efikasan način zaštitite vašu imovinu i spečite da dođe do obijanja.

Postavite kapiju i ogradu

Ovo se prevashodno odnosi na velike firme čije sedište je smešteno van naseljenog mesta, na periferiji grada. U ovakvoj situaciji morate misliti na maksimalno obezbeđenje poslovnog prostora. Jedan od načina zaštite je postavljanje visoke ograde napravljene od čvrstog materijala. Na ovaj način možete fizički sprečiti provalnika da dođe do vaših kancelarija. Kao dodatnu zaštitu možete postaviti kapiju koje se otvara uz pomoć posebnog napravljenog ključa ili šifre. Takođe ovaj vid zaštite možete koristiti ukoliko imate magacine ili skladišta koja se nalaze van grada.

Ugradite video nadzor

Pored alarmnog sistema video nadzor takođe predstavlja efikasni vid zaštite firme i drugih poslovnih prostorija. Samom ugradnjom video nadzora na određenim i ključnim mestima, možete naterati provalnika da odustane od provale. Pored toga video snimci uvek mogu da posluže kao dokazni materijal za hvatanje počinioca i otkrivanje njegovog identiteta, ukoliko dođe do provale.

Postavite sigurnosna vrata

Sigurnosna vrata predstavljaju najbolji vid zaštite pogotovo ako u svom poslovnom prostoru imate opremu za rad koja je neprocenljiva. Birajte kvalitetna i čvrsta sigurnosna vrata, sa jakim šarkama koja se ne mogu tako lako obiti. Takođe, ukoliko želite dodatnu zaštitu uvek uz sigurnosna vrata možete da stavite i sigurnosne brave sa šifrom i  više tačaka zaključavanja. Na ovaj način bićete dvostruko zaštićeni i bezbedni.

Obavezno postavite alarmni sistem

Alarmni sistem predstavlja nezaobilaznu stavku kada je u pitanju zaštita poslovnog prostora. Ugradnja alarma i alarmnog sistema ima funkciju da emituje zvuk određene jačine i da na taj način nater provalnika da odustane od svojih namera. Takođe alarmni sistem možete da povežete sa vašim mobilnim telefonom, koji se odmah aktivira ukoliko dođe do obijanja vrata ili lomljenja stakla na prozorima. Na ovaj način dobijate informaciju da se nešto dešava unutar vaše firme, pa možete preduzeti određene mere. Takođe alarmni sistem možete direktno da povežete sa policijskom stanicom i u slučaju njegovog aktiviranja najbliža patrola moći će na vreme da odreaguje i sreči odnošenje vaših stvari.

Postavite rešetke na prozor

Prozori uvek predstavljaju slabu tačku svake prostorije. Po završetku radnog vremena obavezno proverite da li ste dobro zatvorili sve prozore i vrata na terasi. Kao najbolji vid zaštite jeste postavljanje rešetke na prozore kancelarija. Ne morate na sve prozore, dovoljno će biti postavljanje na one koji se nalaze u prizemlju ili na prvom spratu. Na ovaj način zaštitičete se od moguće provale. 

Angažujte posebnu firmu za obezbedjenje

Ovaj vid zaštite je neophodan ukoliko se radi o velikim kompanijama. Angažovanjem posebne firme za obezbeđenje pružićete maksimalnu bezbednost vašem poslovnom prostoru.