Mnogi početak lepog i toplog vremena jedva čekaju, a leto je većini omiljeno godišnje doba. Međutim, uz lepo sunčano vreme i lople letnje večeri neizostavno idu i razni insekti.

Ako ste u prirodi, tu su različiti repelenti koji će vas spasti od dosadnih krvopija. Ako ste u kući, i želite za uživate uz otvorene prozore, neizostavni deo prostorije u kojoj boravite moraju biti komarnici po meri, da vas zaštite od svih insekata.

Zašto komarnici po meri

Kao i sve u kući, najbolja opcija u većini slučajeva jeste da opremate prostor stvarima po meri, pa su tako i komarnici po meri najbolja varijanta da se zaštitite od najezde insekata, bilo tokom dana ili u toku noći. Danas nam se na tržištu nudi mnogo vrsta komarnka po meri koji funkcionišu na različite načine. U svakom slučaju, za koju god varijantu da se odlučite, postavljanjem komarnika sigurno ćete rešiti problem ulaska insekata.

Komarnici po meri – osnovne karakteristike

 Na tržištu postoje različite vrste komarnika, modernijeg dizajna i karakteristika nego ranije. Osim što se ugrađuju u dimenzijama koje baš vama odgovaraju, prave se od materijala koji ne mora ni na koji poseban način da se održava. Što se tiče propuštanja vazduha i svetlosti, postoje oni izrazito prozračni, te se vidljivost i protok vazduha u prostoriji nakon njihovog postavljanja ne smanjuje. Komarnici po meri se mogu postaviti na bilo koju vrstu stolarije, a postoji i dodatno ojačanje na krajevima koje sprečava oštećenja na samoj mrežici.

Vrste komarnika po meri

S druge strane, kada govorimo o načinu na koji se komarnici otvaraju, razlikujemo nekoliko vrsta. To su rolo, plise, komarnik sa šarkom i magnetom, fiksni i klizni. Rolo komarnici po meri mogu se postaviti i na prozore i na vrata, s tim što je mehanizam otvaranja drugačiji (kod prozora se mrežica namotava u kutiju gore-dole, a kod vrata levo-desno). Njima je lako rukovati, a mehanizam podrazumeva i usporivače koji doprinose tome da se mreža ne namota naglo. Plise komarnici po meri imaju najjednostavniji način rada i oni se kao harmonika skupljaju i šire. Kao i rolo komarnici, i oni se mogu montirati na prozor i na balkonska vrata. Fiksni komarnici, kao što i sam naziv kaže, fiksiraju se uglavnom na prozore gde se ne zahteva pomeranje mreže. Komarnici na šarke su možda najtradicionalniji tip komarnika, s tim što se u današnje vreme i oni kvalitetnije prave i imaju unapređene mehanizme. Današnji komarnici na šarke imaju magnet celom dužinom vrata, što omogućuje bolje i čvršće držanje. Isti kao i ostale vrste komarnika, veoma su jednostavni za rukovanje, a postoji i unapređena varijanta koja podrazumeva opruge kojima se komarnik sam privlači vratima.

Ukoliko niste sigurni koji za koji model komarnika treba da se opredelite uvek možete da se konsultujete sa profesionalnom firmom Lukić Rolet iz Beograda i ljubazno osoblje će vam dati sve neophodne informacije.

Cena komarnika

Što se tiče cene kada su u pitanju komarnici po meri, ona varira u odnosu na to na koju stolariju se postavljaju. Takođe, cena zavisi i od dimenzija i vrste odabranih komarnika. Najnižu cenu imaju, očekivano, fiksni komarnici, za njim slede rolo komarnici, dok su među skupljima plise i komarnici na šarke, a njihova ugradnja se u velikom broju slučajeva ne naplaćuje.