Ljudi sve manje vremena imaju za pripremanje hrane u sopstvenoj režiji, i sve više obroke uzimaju iz restorana ili nekih agencija koje se bave pripremanjem hrane. Generalno, u moru svakodnevnih obaveza, uzimanje gotovih obroka predstavlja veliku olakšicu, i ostavlja više vremena za porodicu i drage ljude. To su prepoznali mnogi kao unosan biznis, pa danas i u velikim gradovima ali i u malim mestima, imamo veliki broj onih koji će umesto vas pripremiti celokupan meni za sve vrste događaja. 

Rođendani, svadbe, korporativne proslave, krštenja ali i manje lepi događaji, poput sahrana danas su nezamislivi bez usluga koje nude ketering agencije. Isto tako, danas je gotovo nemoguće da u kratkom vremenskom roku sami napravite ogromnu količinu hrane za veliki broj osoba. Bez obzira koji je povod u pitanju, obično je broj zvanica veliki i svakako bi vam bila potrebna pomoć sa strane. A uz svu tu pripremu, potrebno je i hranu lepo dekorisati, što zna da da oduzme dosta vremena. 

Organizacija svadbe i meni za pamćenje

Kada su u pitanju organizacije svadbi, postoji mnogo detalja kojima budući mladenci treba da se bave kako bi sve prošlo savršeno. Jedna od tih obaveza jeste i hrana koja će biti poslužena zvanicama, nakon ceremonije venčanja. I zato, mladenci danas mogu da odahnu jer angažovanjem agencije koja se bavi pripremom hrane, imaju jednu obavezu i brigu manje. Bilo da pravite malu svadbu ili svadbu za 300 ili 400 zvanica, svakako bi bila nemoguća misija da bez angažovanja nekoga ko se bavi pripremom hrane sve organizujete sami. 

Poželjno je da ceo svadbeni meni bude unapred osmišljen, kako ne bi bilo propusta bilo kakve vrste na dan svadbe. To je vaš dan, i sve treba da bude savršeno isplanirano, a na vama je da taj dan samo uživate. Angažujte profesionalce koji će obezbediti samo kvalitetnu i vrhunsku hranu, kao i savršen estetski izgled celokupnog menija. Birajte hranu prema svom ukusu ali i ukusu ostalih gostiju, jer vam je sigurno stalo da i oni budu zadovoljni posluženjem. Neka svadbeni meni bude šarenolik i bogat, pa će i vaši a i standardi ostalih zvanica u potpunosti biti zadovoljeni. 

Slani ketering za rođendane

Rođendani su najradosniji događaji, kako za najmlađe tako i za odrasle koji ih svake godine obeležavaju. Bez obzira ko ga proslavlja, organizacija rođendana zahteva pune ruke posla. Osmišljavanje tematike, kao i raznih aktivnosti ali i ukusna hrana, nešto su bez čega se nijedna rođendanska žurka ne mogu zamisliti. Slani deo pa onda i slatki treba da oduševe sve goste i zadovolje njihova nepca. 

Slani ketering za rođendane može biti personalizovan u vidu menija koji ste sami osmislili, i može sadržati razne đakonije. Pite, kiflice, kanapei, kroasani, prelepo dekorisana predjela sa raznim suhomesnatim delikatesima i nekoliko vrsta sireva, rolati, salate kao i roštilj nezaobilazni su na proslavama rođendana. Obično se za rođendane hrana priprema u mini izdanju, pa tako imamo mini burgere, mini tortilje, kao i mini sendviče.

Korporativne proslave i obeležavanje jubileja

Poslovni ručkovi, korporativne proslave ili neka aktivnost koju organizuje vaša kompanija, ne mogu proći bez bogatog i raznovrsnog posluženja. Poslovni saradnici i partneri zaslužuju samo najbolje, pa ne smete dopustiti da se desi neki promašaj kada je hrana u pitanju. Hrana ne sme biti neukusna, i svakako moraju biti obezbeđene dovoljne količine posluženja za sve.

Vizuelni efekat je takođe bitan, pa angažujte samo prave profesionalce koji će se postarati da sve bude na visokom nivou. Za sve vrste proslava možete organizovati posluženje u vidu švedskog stola ili kao klasično posluženje, u zavisnosti koliko gostiju imate i kakvog je tipa korporativna proslava. Slatki i slani ketering možete upotpuniti voćnim stolom, ali i raznim koktelima, kako alkoholnim tako i bezalkoholnim.

Spas i u tužnim situacijama 

Tužni događaji, poput gubitaka voljenih osoba, i celokupna organizacija sahrane, znaju stvoriti značajan stres. Stavka koja je nezaobilazna i na ovakvim događajima jeste hrana. Sigurno da vam u takvim trenucima nije do spremanja posluženja za sve one koji dođu na sahranu. Zato su tu agencije, koje će pripremiti i slana i slatka posluženja, kako bi se ispoštovali naši običaji. To je uvek hrana koja je pogodna da se jede na groblju, mada se danas mnogi odlučuju da nakon sahrane ljude posluže u nekom restoranu. 

Standardi su bitni

Kada vrši dostavu hrane, svaka agencija mora paziti kako na kvalitet namirnica, tako i da ta hrana bude ukusna i lepo dekorisana. Svi ti standardi moraju biti ispoštovani kako bi vas ljudi angažovali i smatrali profesionalcima u ovom poslu. Preporuka je uvek odlična reklama, jer ako su ljudi zadovoljni tada će se i čuti za vas. Agencije znaju koja količina hrane je dovoljna za određeni broj gostiju, tako da je dovoljno da samo kažete šta od posluženja biste voleli da dobijete za svoj novac.