Odlučili ste da se uzmete, ali pre nego što zapravo kažete sudbonosno da potrebno je da gomilu stvari pripremite i isplanirate.

Pre srećnog života u dvoje i stvaranja vaše nove porodice treba to sve da proslavite sa prijateljima i rodbinom. Postoji dosta obaveza koje treba obaviti i koje nekada traju i po nekoliko meseci. Evo spiska onoga šta treba da uradite pre nego što dođe datum kada ćete se venčati. 

Izbor burmi u zlatari

Pre venčanja treba izbrati bureme, a zlatara je pravi izbor za vas. Možete da izaberete posebno burme, a mogu da budu i burme koje idu u kompletu. Ako vam se ni jedna burma ne sviđa postoje i one zlatare koje prave burme. Tako možete da nađete sliku burme koja vam se sviđa ili sami da smislite kakvu želite i da imate unikatnu burmu. Zlatare preko interneta su takođe opcija, one mogu da budu i iz drugih država tako da imate veći izbor. U svakom slučaju, vrlo je važno da ste zadovoljni izborom koji napravite jer će ona biti na vašem prstu zauvek. 

Termin venčanja

Kada ste se odlučili za venčanje treba da sednete i dogovorite u kom godišnjem dobu želite da se venčate i da li postoji neki poseban datum kada to želite da obeležite. Kada ste se dogovorili među sobom treba da odete u ustanovu gde to obavljate i proverite da li je neki termin slobodan tog dana. Kada ste zakazali venčanje možete da počnete da pripremate i ostatak venčanja. 

Restoran u kome ćete proslaviti venčanje

Restoran treba da vam se dopada po izgledu, ceni i hrani. Kada ste se dogovorili oko cene koju ćete potrošiti na restoran treba da krenete i u obilazak potencijalnih mesta. Kada ste našli mesto gde ćete slaviti sa vlasnikom se treba dogovoriti oko muzike. Može da bude restoranski bend, vaš bend ili muzika koju sami donesete. Cena pića bi treba da je uračunata u cenu po osobi. Restoran možete da ukrasite onako kako želite sa ukrasima koje vi kupite. 

Fotografisanje i snimanje venčanja

Možete da zaposlite nekoga da fotografiše i snima venčanje. Od Opštine ili Crkve do proslave u restoranu. Fotograf može da slika vas sa vašom rodbinom kako bi svaka porodica imala uspomenu sa vašeg venčanja. Možete se slikati samo vas dvoje i posle ili pre venčanja na nekom lepom mestu u prirodi tako da i vi imate lepe uspomene sa vašeg venčanja. 

Šta obući?

Kada je reč o mladinoj odevnoj kombinaciji ona može da se odluči za venčanicu, ali i ne mora. To može da bude kombinacija koja najbolja opisuje nju. Može da bude odelo, haljina ili tradicionalna venčanica. Što se tiče mladoženje on uglavnom bude u odelu ili pantalonama i košulji, onako kako se oseća najbolje. Kada je u pitanju obuća mlada može da bude u štiklama, a i ne mora. Mladoženja u zavisnosti od kombinacije može da bude u cipelama ili nekim lepšim patikama. Spremanje venčanja može da bude stresan i dugoročan proces, ali na kraju su najvažnije uspomene koje stvorite tog dana i da ste proslavili vašu ljubav sa vašim najbližim ljudima.