Ulaskom u 2022. godinu, više ne moramo brojne sate provoditi kod kuće, jer nam se pruža više opcija za izlaske. Stoga, drage dame, na vreme obezbedite u svom neseseru sve one neophodne preparate, koji će vam pomoći da svoj make up look učinite vrhunskim tokom cele večeri. 

Bez obzira za koji brend se opredelite, imajte na umu da vam je dovoljno par proizvoda, kako biste svom licu pružili predivan i glamurozan izgled. Iz tog razloga smo odlučili da vam i otkrijemo koja šminka bi trebalo da se nađe u vašoj torbici. 

Postojane senke za oči 

Činjenica je da su oči najizraženiji deo na čovekovom licu, a dodatno se mogu istaći ukoliko kapke obojite senkom. Posebno tokom noćnih izlazaka, devojke vole da istaknu svoje oči dugotrajnom i postojanom senkom, kako bi mogle duže uživati u provodu, ne brinući da li im se šminka razmazala ili skinula. Iz tog razloga uvek treba birati one kvalitetne senke na tržištu, koje su proverene i za koje je potvrđeno da duže traju i moguće ih je pronaći u raznim bojama i radnjama. 

Među devojkama i damama veoma su popularne senke koje se mogu kombinovati sa još jednom nijansom, što je pogodno za noćne izlaske i posebne prilike, ili naneti samostalno radi jednostavnog i cool izgleda tokom dnevnih časova. 

Najbolji sjajevi za usne

Bilo da odlaze na posao ili u grad, skoro svaka žena voli da se ,,sredi“ za tu priliku, našminka i da sa sobom u torbi ponese ruž i maskaru, jer se nikad ne zna da li će biti potrebno popraviti šminku na licu. Pošto se može pronaći u raznim nijansama, činjenica je da karmin ističe usne, ali ono što ih učini svetlucavim na svetlosti i naizgled sočnim, jeste upravo sjaj za usne.  

Njegova tečna tekstura doprinosi celokupnom izgledu lica, a prikrivanjem sitnih bora omogućava da usne izgledaju mlađe. Imajte na umu da ovo mogu samo kvalitetni sjajevi. Ali to nije sve. Budući da se mnogi sjajevi lepe za vlasi, što može biti iritantno i konstantno skretati pažnju, najbolje rešenje je opredeliti se za one proverene, koji će vam omogućiti da slobodno koračate, ne razmišljajući o tome da li će vam kosa završiti na usnama. Na tržištu možete pronaći mnogobrojne koji će vašim usnama pružiti glatko-svilenkast izgled, umesto lepljiv i učiniti da one izgledaju veće i to bez hirurških intervencija. 

Kvalitetan prajmer za lice 

Iako ga spominjemo kao poslednjeg, prajmer nije manje važan od senke i sjaja, već zajedno sa ostalim spomenutim proizvodima treba da bude deo vašeg nesesera. Inače je prajmer za lice veoma popularan kod nas poslednjih godina i danas je, možemo reći, ,,must have“ preparat jer on omogućava puderu na licu da izgleda besprekorno.

Ako niste sigurne na koji način prajmer pomaže vašoj šminki da bude dugotrajnija, napravićemo jednu paralelu – baš kao što donji veš prikriva određene nedostatke na važoj koži, zaglađuje je i drži sve kako treba, da bi svaki odevni komad koji obučete preko izgledao savršeno na vama, isto važi i za prajmer – on je taj koji prikriva sitne bore, smanjuje pojavu pora i ujednačava ton kože, da bi puder na vašem licu izgledao besprekorno. Danas se na tržištu mogu naći oni, koji odgovaraju potrebama zrele kože, ali i prajmeri za mladu kožu, koji smanjuju pojavu pora, dajući koži istovremeno mogućnost da diše, bez osećaja težine na licu. 

Potrebno vam je tako malo da budete savršeno našminkani za svaku priliku. Stoga probajte da saznate koja boja sjaja i senke bi odgovarala vašem licu i na vreme otkrijte koji su vaši favoriti.