Živimo u vremenu u kojem se dosta pažnje posvećuje fizičkom izgledu, pa pripadnice lepšeg pola koriste razne metode kako bi izgledale lepo i negovano.

Ako malo više obratite pažnju primetićete da su danas kozmetički i frizerski saloni puni, a neretko se dešava da za na neke tretmane morate i po mesec dana unapred zakazati termin.

Kada govorimo o osnovnoj nezi, ovde pre svega mislimo na redovnu i adekvatnu negu kože lica sa kojom se počinje još u tinejdžerskom periodu kada nastaju prvi „problemi“ sa kožom. U početku to su bubuljice i mitiseri a kasnije nastaju i prve bore, naročito kada je predeo oko očiju u pitanju.

Činjenica je da je očna regija izuzetno osetljivo područje jer je u tom predelu lica koža najtanja i najpre gubi na svojoj elastičnosti. U nastavku teksta pažnju upravo posvećujemo nezi kože oko očiju kao i najsavremenijim tehnikama zatezanja kože gornjih i donjih kapaka.

U početku upotreba anti – age krema se podrazumeva

Dermatolozi savetuju da pojavu prvih borica oko očiju treba odmah reagovati. U drogerijama i snabdevenijim apotekama možete pronaći serume i ostale kozmetičke preparate koji u sebi sadrže kolagen ili hijarulonsku kiselinu jer je dokazano da efikasno deluju na bore oko očiju.

U zavisnosti od tipa kože kao i starosne dobi izaberite adekvatnu kremu kojom ćete svakodnevno negovati očnu regiju koja je inače najviše podložna uticajima iz okruženja kao što je zagađen vazduh, sunčevi zraci i sl.

Koja je cena podizanja kapaka u kozmetičkim salonima?

Pripadnice lepšeg pola koje imaju probleme spuštenih kapaka bilo zbog genetike bilo zbog prirodnog toka starenja danas ovaj estetski problem mogu rešiti blefaroplastikom – najsavremenijom metodom koja se koristi za korekciju spuštenih kapaka. Reč je o neinvaizivnoj intervenciji koja se pacijentima radi u lokalnoj anesteziji i koja daje dugoročne rezultate kada je zatezanje kože oko očiju u pitanju.

Ako vas interesuje cena podizanja kapaka, ona zavisi od samog oblika intervencije. Naime, ukoliko se radi operacija kompletne očne regije, pacijenti će za nju morati nešto više novca da izdvoje nego za korekciju samo donjih ili gornjih kapaka. Što se tiče područja naše prestonice, najbolji očni lekar u Beogradu je dr Zoran Žikić. Reč je o okuloplastičnom hirurgu koje ima dugogodišnje iskustvo iz oblasti oftamologije i blefaroplastike.

Kako izgleda sam tok operacije?

Pacijenti koji se podvrgnu operaciji kapaka istog dana se puštaju kući. Nakon nedelju dana dolaze na kontrolu kako bi se skinuli konci od reza. Takođe, do dolaska na kontrolni pregled preporuka je da pacijenti stavljaju hladne obloge na tretirano područje i da izbegavaju direktno izlaganje sunčevim zracima. Sam post – operativni tok je brz pa se samim tim pacijenti za nekoliko dana mogu vratiti redovnim svakodnevnim aktivnostima.

Ko je idealan kandidat za operaciju kapaka?

Svako ko smatra da mu je fizički izgled narušen usled spuštenih kapaka kao i osobe koje bi želele da imaju blistav i mladalački pogled bez tamnih kolutova i podočnjaka. Savetujemo vas da zakažete svoj termin kod okuloplastičnog hirurga koji će vam dati sve neophodne informacije o savremenim metodama koje se koriste u ovoj grani hirurgije.