Poslednjih godina privatni sektor je sve više u ekspanziji. Ako se malo osvrnemo, primetićemo da se sve više ljudi odlučuje da samostalno otpočne sopstveni biznis i uđe u vode preduzetništva. 

Za to je definitivno potrebna hrabrost, jer je konkurencija u svim oblastima ogromna pa je važno izboriti se na tržištu i uzeti svoj deo kolača. U zavisnosti od toga koja vam je poslovna sfera, zavisiće i način na koji ćete svoje proizvode predstaviti potencijalnim kupcima.

Oblast medicine je nešto što je itekako prisutno u privatnom sektoru, pa danas možete zakazati pregled u nekoj privatnoj ordinaciji koja pruža usluge iz oblasti stomatologije, ginekologije, otorinolaringologije, fizioterapije i sl. 

Privatne orl ordinacije su danas visoko rasprostranjene na teritoriji cele zemlje. Svaka od njih ima pregršt posla što je svrstava u jednu od važnijih grana medicine. Sve vrste zapaljenskih procesa organa uha, grla i nosa leči ova grana medicine.

 

Zbog čega su privatne orl ordinacije bolje od državnih?

Ako ste zaposleno lice i poslodavac vam redovno isplaćuje penziono i zdravstveno osiguranje, imate mogućnost da birate da li ćete se lečiti u državnom ili privatnom sektoru. Naravno, u ovom slučaju lečenje u državnim zdravstvenim ustanovama vas neće koštati ni dinara, ali će vas zato više koštati živaca i izgubljenog vremena. 

Da biste uopšte mogli da odete kod nekog doktora specijalite, prvo treba da zakažete termin kod lekara opšte prakse. Zatim će vas on dalje uputiti na potrebne preglede i zakazati vam termin. Nekada se taj termin čeka i po nekoliko meseci.

E sad zamislite da imate neko ozbiljnije zapaljenje uha, grla ili nosa i da na pregled morate toliko dugo da čekate? Dok stigne red na vaš zakazan termin zdravlje vam se može znatno pogoršati. Zbog toga se raspitajte o nekoj privatnoj orl ordinaciji u vašem gradu i bližoj okolini kako biste na vreme otklonili zdravstvene probleme koji vas muče.

 

Privatne orl ordinacije karakteriše bolja opremljenost

Državne orl ordinacije često nisu dovoljno opremljene svom potrebnom opremom za rad ili im je ona zastarela i dotrajala. Tada se može desiti da se pacijentu ne posveti dovoljno pažnje ili mu se ne uspostavili prava dijagnoza.

U privatnim orl ordinacijama dosta je drugačija situacija. Najsavremenija oprema u skadu sa propisanim standardima, ljubazno osoblje, brzi rezultati samo su neki od pozitivnih osobina svake privatne orl ordinacije. Mnoge od njih imaju čekaonice kao i prostorije koje su posebno odvojene za decu. 

 

Bolja organizovanost privatnih ORL ordinacija 

Koliko puta vam se desilo da imate zakazan termin kod nekog lekara u državnoj ustanovi i da na njega čekate i po nekoliko sati? Sigurno bezbroj puta. Najčešći uzroci tome su nedovoljno dobra organizovanost osoblja, mali broj lekara specijalista, prevelike gužve i sl.

Ono što krasi privatne orl ordinacije je poštovanje zakazanih termina. Onda kada vam je rečeno lekar će vas primiti i posvetiti svu svoju pažnju na zdravstveni problem koji imate.

Kako biste na vreme obavili pregled i brže ozdravili, savetujemo vas da ukoliko imate neki od problema karakterističnih za ovu oblast medicine, svoj termin zakažete u nekoj od privatnih orl ordanicija.