Otkako smo svoje živote podredili tehnologiji, počevši od kompjutera pa sve do pametnih telefona, mnoge svakodnevne sitnice smo ostavili po strani. Zidni kalendari su svakako jedna od tih stvari koje su nam super korisne, ali koje smo zamenili njihovim digitalnim formama. Ipak, verujemo da ste i sami saglasni u pogledu toga da će neke stvari zauvek biti bolje u materijalnoj formi, da će biti bolje da nam budu pred očima i da uvek možemo da bacimo pogled na njih, bez obzira na to da li imamo baterije ili ne. Upravo zato se kućni “aksesoari” kao što su zidni kalendari polako ponovo vraćaju u modu, ali kako bismo ih prilagodili ovim modernijim vremenima, oni sada dolaze u malo drugačijem obliku.

Izrada zidnih kalendara kao prvi korak

Ukoliko želite da oživite stari trend, ali da on bude u modernom, savremenom ruhu, izrada zidnih kalendara je prvi korak. Pritom, ovde je u pitanju personalizovana izrada zidnih kalendara jer je poenta da svako od nas kreira ono što želi da vidi na svom zidu. Zato, naoružajte se idejama (a neke od njih vam i sami otkrivamo u nastavku teksta) i krenite u realizaciju! Kada je u pitanju izrada zidnih kalendara, najbliža štamparija ili foto-radnja moći će da ispune vaše zamisli, tako da nemojte misliti da je personalizovana izrada zidnih kalendara previše komplikovana. No, hajde da se sada fokusiramo na ideje. 

Ideja 1: Vaše fotografije

Ukoliko želite da vaša izrada zidnog kalendara bude krajnje lična, jedna od ideja je da svoj zidni kalendar ukrasite vama dragim fotografijama. To mogu da budu vaše ili fotografije vama važnih ljudi ili kućnih ljubimaca. Ovde je važno istaći da zidni kalendari više ne moraju da budu dosadni i staromodni – ukoliko pronađete odgovarajuću štampariju ili foto-radnju, moći ćete da napravite pravo malo remek-delo koje ćete sa ponosom držati na svom zidu. Osim toga, ovo može da bude odlična ideja za poklon dragoj osobi, naročito ukoliko upotrebite zajedničke fotografije. 

Ideja 2: Motivacione poruke i citati

Svima je potrebno malo motivacije, zar ne? Upravo zato izrada zidnih kalendara može da bude kreativan izazov jer će vas naterati da dobro razmislite o tome šta želite da gledate na svom zidu tokom cele godine. Zato, jedna od ideja mogu da budu motivacione poruke, citati iz filmova koji vas inspirišu ili pak kultne izjave vaših poznatih ličnosti. Tačno je da ne možemo da predvidimo šta će nas čekati u narednoj godini, ali možemo da učinimo sve što je u našoj moći da nam meseci koji nam inače teško padaju budu malo bolji – uz pomoć pozitivnih poruka i afirmacija. Ukoliko znate da će neki period u godini biti naročito težak za vas, pokušajte da unapred osmislite mantru koja će vam pomoći da se osetite bolje. 

Ideja 3: Kvizovi za lični razvoj

Slično prethodnom, svoju motivaciju možete da podignete i na ovaj način – za svaki mesec u godini osmislite pitanja na koja treba da date odgovor, a koja će biti u vezi sa tim šta ste do tada postigli, uradili lepo za sebe, a koja će vas podstaći da nastavite u tom pravcu – pravcu voljenja sebe i brige o sebi.

Ideja 4: Tabela za ciljeve

Na kraju, zidni kalendari mogu da budu predstavljeni i kao tabela ciljeva, što je zapravo odličan način da najpre postavite ciljeve, a potom i da tokom godine rasporedite korake za njihovo ostvarivanje. Naravno, ciljevi mogu da budu i mesečni, ali mi ipak navijamo za one godišnje jer verujemo da će biti jako uzbudljivo stići do narednog decembra i shvatiti da ste ostvarili ono nešto veliko i važno što ste sebi zacrtali na početku godine. 

O da, presonalizovana izrada zidnih kalendara može i te kako da bude zabavna, zanimljiva i estetski primamljiva!