Nesumnjivo je da je kupatilo jedno od najvažnijih prostorija u našim domovima i to samo iz jednog razloga – intimnosti. U kupatilo uvek odlazimo sami i prepuštamo se ritualima koji nam prijaju, kojima se opuštamo ili brinemo o sebi. Pa ipak, kada govorimo o uređenju enterijera, kupatilo često ostavljamo za kraj, jer nam se čini da je njegov dizajn najmanje važan.

No, ako bismo uvideli značaj ove prostorije, onako istinski, a ne površno, shvatili bismo da je važno posvetiti pažnju svakom njegovom kutku i kreirati okruženje koje će nam biti lepo i prijatno. I pritom, ovde ne mislimo samo na izgled pločica, formu kupatilskog nameštaja, detalje u vidu biljaka i prostirki… Da se ne lažemo, jednako važna je i wc šolja, naročito u funkcionalnom smislu. 

Pametna wc šolja je novi hit

Možda zvuči smešno, ali najnoviji hit u svetu, naročito kada je reč o uređenju kupatila, jeste pametna wc šolja. Iako vam se čini da vam takva tehnologija baš i nije važna kada je u pitanju jedan takav komad, možda ćete razmisliti još jednom nakon što pročitate kakve karakteristike može da ima jedna od njih. 

Pametna wc šolja pruža neverovatan komfor prilikom korišćenja toaleta, pored toga što je dizajnerski genijalno i elegantno osmišljena. Ovakva wc šolja se aktivira pomoću aplikacije na vašem telefonu, pušta vodu uz pomoć senzora, ali i uz pomoć daljinskog upravljača, poseduje kontrolnu tablu koja omogućava izvršavanje zadatih funkcija i tokom boravka u toaletu, sušač vazduha kako bi se sve površine odmah osušile nakon korišćenja i ispiranja, noćno svetlo, neutralizator mirisa, sistem za automatsko, tiho otvaranje i zatvaranje daske i sedišta i još mnogo toga još.

Ipak, ono što je zapravo genijalnije jesu napredne funkcije koje pametna wc šolja poseduje. Tako, na raspolaganju su vam: dve odvojene tuš ručice za aktiviranje funkcije ispiranja – jedna ručica za higijenu prednje, a zasebna ručica za negu zadnje regije, prskalica za nežniji osećaj pranja vodom, odvojena prskalica prilagođena higijeni ženske intimne regije, mogućnost podešavanja željene temperature vode, prilagođavanje pritiska i jačine mlaznica prema željenim potrebama, masaža vibracijama koja zahvata veće područje prilikom čišćenja i pruža dodatnu svežinu i druge neočekivano dobre i možda čak i potrebne funkcije. Da li ste ikada zamišljali da wc šolja može ovako da izgleda i pruža ovakve pogodnosti?

Kada je u pitanju ova wc šolja cena varira od modela do modela

Došli smo i do onog najočekivanijeg dela – cene. Kada je u pitanju pametna wc šolja cena zavisi od modela do modela. Ukoliko biste u pretraživač ukucali “wc šolja cena” uvideli biste da se najjeftiniji modeli mogu naći i za nekoliko hiljada dinara, ali ako biste uz “wc šolja cena” upisali još i “pametna” ili “smart”, videli biste da je cena ovakvih wc šolja zapravo mnogo, mnogo veća. Cena jednog od modela pametnih wc šolja dostiže cifru i do skoro 300 hiljada dinara što definitivno nije luksuz za svakoga. Koliko god nam bila neophodna, cena wc šolje ne mora da bude basnoslovna, ali činjenica je da ima ljudi koji će rado uložiti ovoliki novac za jedan ovako pametan kupatilski element. Mada, kada pročitamo sve ove karakteristike, zaista ne možemo da ih krivimo!