Ukoliko želite da promenite izgled vašeg enterijera, da od vašeg doma stvorite nešto posebno i novo, ne bi bilo loše da razmislite o promeni podova. Poseban dizajn poda može da učini da vaš dom izgleda jedinstveno i autentično.

U poslednje vreme veliku pažnju među podovima privlače vinil podovi. Može se sa pravom reći da se vinil podovi vraćaju na velika vrata: kvalitetna izrada, vrhunski dezeni po uzoru na prirodu ili najnoviji dizajnerski trend, jesu nešto zašta se mnogi odlučuju da svoje domove urede i osveže ovom vrstom podova. Ono što ih čini drugačijim od druge vrste podova jeste cena LVT podova i jednostavnost prilikom postavljanja. Kao rezultat vrhunske tehnologije u poslednje vreme se sve više koriste LVT podovi. U daljem tekstu ćemo vam objasniti zašto su LVT podovi najbolje rešenje za vaše domove.

LVT podovi kao inovativno rešenje za vaš enterijer

LVT podovi predstvaljaju novu vrstu vinil podova i velikom brzinom su osvojili tržište i postali broj jedan mnogih kupaca. U pitanju su podne obloge koje su idealne kako za mnoge domove, tako i za kancelarije, hotele, kafiće, restorane. Ono što ih čini drugačijim jeste vrhunski dizajn, široka lepeza dezena, boja i stilova od drveta, kamena, metala, mermera, ali u ponudi možete pronaći i neke apstraktne dezene. LVT podovi nude mogućnost kombinovanja različitih oblika i dimenzija, tako da se ističu posebnom inovativnošću i odgovaraju svim zahtevima tržišta podova. Uz ovako veliku lepezu ponude lako možete pronaći dezen koji će na što bolji način istaći svu lepotu vašeg doma. Ono što ćete prvo primetiti prilikom ugradnje ove vste vinil podova, pored komfora koji pružaju jeste da obezbeđuju dobru toplotnu i zvučnu izolaciju. Odličan su izbor za svakog ko ima malu decu, kao i za same dečije sobe. Omogućićete vašim mališanima da se nesmetano igraju a da pri tome ne remete mir komšijama koji žive ispod vas. LVT podovi su presvučeni tankim slojem pene, što čini površinu ovih podova izuzetnom mekom u odnosu na pločice ili drvo. Kao još jedna prednost LVT podova navodi se velika izdržljivost i otpornost na habanje i ogrebotine.

Ugradnja LVT podova

Sama ugradnja LVT podova je veoma brza i jednostavna, bez pravljenja velikog nereda što predstvlja još jedan plus za ovu vrstu podova. Ali prilikom ugradnje morate da obratite pažnju ukoliko se sami odlučite da ih postavljate da podloga za ugradnju bude ravna. Takođe ovu vrstu vinil podova možete da postavite i preko pločica. Međutim ukoliko niste vični slaganju vinil podova uvek možete da se obratite profesionalnim instalaterima koji će za svega nekoliko sati vaš dom pretvoriti u pravo savršenstvo.

Održavanje LVT podova

Samo održavanje i čišćenje LVT podova takođe ne predstavlja nikakvu teškoću. Možete ih jednostavno usisavati, brisati vlažnom krpom ili džogerom. Samo vodite računa da previše ne natapate krpu, već je dobro iscedite. Uvidećete da je sam način održavanja prilično jednostavan i lak. Sve mrlje sa podova možete veoma lako očistiti i bez upotrebe invazivnih sredstava za čišćenje, što je idealno rešenje kako za velike porodice, tako i za one koji imaju kućne ljubimce. Ne čekajte već vaš dom pretvorite u mesto boljim i lepšim za život.