U moru dostupnih stvari i opreme za bebe uvek će se naći nešto što ste kupili, ali stoji neupotrebljeno, jer kada pokušate da se time koristite shvatite da vam nije od pomoći, ali postoje i one stvari zbog kojih ćete voleti svaki trenutak odluke kada ste baš to uzeli za svoje dete ili ćete obožavati osobe koje su vas nagovorile da priuštite to sebi.

Znamo da se ne može bez kreveca, bez kadice za kupanje, te tih nekih osnovnih stvari koje su potrebne od bebinog rođenja pa dugo posle toga, ali postoji jedan deo opreme oko kojeg se sigurno premišljate, a ne bi trebalo, jer vredi. Zato i jesmo izdvojili neke „stvarčice“ uz koje će vaša svakodnevnica i funkcionisanje sa bebom biti mnogo lakši.

Hranilice za bebe su pun pogodak

Roditelji redovno zaobilaze hranilice za bebe, budući da se dete može hraniti bez nje, to jeste istina i nije nikakva filozofija. Međutim, ovaj deo opreme mnogo olakšava svaki obrok. Najpre, hranilice za bebe su dizajnirane tako da beba u njima sedi, usmerena i fokusirana na prostor, tj. podlogu na kojoj se nalazi hrana, tako da ne može u toku obroka da trči, beži od vas, a ujedno stiče naviku sedenja i prilično mirnog ponašanja tokom jela. Osim toga, hranilice za bebe su tu da vam pomognu i fizički, jer dete ne morate da pridržavate da padne, već je ceo vaš posao da mu date hranu koju jede, dok kada sedne na stolicu morate da vodite računa kako sedi, da ne sklizne, ne padne sa stolice, pa se obrok pretvara u agoniju svakog puta. Objedinjavajući stvaranje navika kod deteta, olakšan svaki obrok, hranilice za bebe jesu nešto što ćete jako voleti.

Komode i podloge za presvlačenje će vas spasiti

Komode za bebe izgledaju prelepo i daju poseban šmek svakoj dečijoj sobi i dečijem kutku, ali sada ćemo sasvim zaobići taj estetski momenat, budući da želimo da se fokusiramo na njenu funkcionalnost. Komoda, zajedno sa podlogom za presvlačenje, učiniće da svako presvlačenje i kupanje deteta bude mnogo jednostavnije i brže. Najpre, sve potrebno će vam se nalaziti na jednom mestu i na dohvat ruke, a pored toga, komoda je na takvoj visini da se nećete povijati prilikom kupanja ili presvlačenja deteta, zbog čega će vam kičma biti i te kako zahvalna. Ukoliko se razmišljate oko toga da li vam je potrebna komoda sa podlogom, nema potrebe više za tim, jednostavno samo pronađite onu koja vam se uklapa u celokupan enterijer, a zahvalnost će doći već pri prvoj upotrebi.

Ljuljaška je odmor za ruke

Bebe vole da se nosaju i da se ljuljaju, uskratiti im to nije tako lako, ali je činjenica da nekada zabole ruke, nekada kompletna leđa, a nekada su vam jednostavno potrebni minuti odmora ili slobodnih ruku za ostale poslove. Ljuljaške za bebe su tu da vam priteknu u pomoć kao dodatni par ruku, jer ih možete postaviti bilo gde i tako gledati svoje dete dok odmarate ili nešto radite. Sve ljuljaške imaju sigurnosni sistem, pa nema bojazni od klizanja ili pada, a sigurno je da će beba sasvim uživati u njoj.