Aksesoari koje obožavamo, kojima se iznova vraćamo, koji mogu svaku kombinaciju da poprave i da istaknu definitivno su ogrlice. Volimo kod njih sve,  to što zveckaju, što nas čine drugačijima, možda ozbiljnijima, a možda utiču i na to da izgledamo mlađe.

Ogrlice mogu imati različitu funkciju, a mi im upravo dajemo značenje. Ove sezone dominiraće zaista specifične ženske ogrlice i zato je sada pravo vreme da počnete sa prikupljanjem trendova. 

Više ogrlica u jednoj

Definitivno će više ogrlica u jednoj biti trend i ove sezone, ali i cele ove godine. Kako nam se bliže topliji dani, želećemo da što više istaknemo našu kožu, a samim tim i ukrase na našoj koži. Sasvim jednostavna majica može biti sasvim drugačija ukoliko joj dodate jednu specifičnu ogrlicu. Ovde govorimo o ogrlicama koje sadrže više ogrlica u sebi. Jedna je kao čoker, druga je malo duža i treća je najduža. 

Minimalističke ogrlice od plemenitih metala

Plemeniti metali niakda nisu izašli iz mode i vešto prate sve trendove. Zato je potrebno da imate makar jednu minimalističku ogrlicu plemenitog metala, može biti čak i srebrna. Neka to bude neki simbol koji se vama najviše dopada ili koji vama predstavlja nešto bitno ili važno. Na primer to može biti neki simbol poput deteline ili srca ili serotonina, hormona sreće. Praktično ogrlica i ne mora da ima neki specijalan dizajn. Može da bude samo jednostavna, tanka sa malim cirkonom. Verovali ili ne to može da bude i te kako efektno, posebno ukoliko ogrlica ide uz vrat. 

Zlatne ogrlice razičitog dizajna

I ovde ne govorimo o zlatu kao o plemenitom materijalu, iako i to može da bude opcija, već govorimo o zlatnoj boji. Zlatna boja nakita se na velika vrata vratila i sada ne možemo jednostavno da se odvojimo od nje. Kako nam se i trendovi devedesetih sve više vraćaju u različitim oblicima, tako je i jedna od oznaka ovih godina rešila da ponovo ulepša naš kutak sa nakitom, ali i nas u specijalnim i onim opuštenim prilikama. Ogrlica zlatne boje zaista može da bude efektna u svakom smislu, bilo da je kombinujete sa nekim ekstremno elegantnim stvarima ili je kombinujete sa trenerkom. Da, jednostavna zlatna ogrlica može da bude i super detalj kada nosiš trenerku, pogotovu zato što je sada i te kako kombinacija opuštenih i elegantnih komada musthave. 

Siluete ljudi na privescima 

Ovakav tip ogrlice jedan je od omiljenih, jer je uspomena, a ujedno i amajlija. Ukoliko na primer kupujete sestri ogrlicu, možete tražiti u zlatari da vam izliju, tačnije izrade siluete dve devojčice, koje bi predstavljale vas. Verujte nam na reč, vaša sestra će biti oduševljena ovom ogrlicom i nosiće je gotovo svakodnevno, jer će osećati vašu podršku na svakom koraku. Na ovaj način ogrlica zaista može da postane mnogo više od aksesoara i mnogo više od obične ogrlice. 

Biserne ogrlice 

Ono što nas i ovog leta očekuje, a za šta već polako treba da se pripremamo jesu ogrlice sa biserima, odnosno samo jednim biserom nanizanim na jednostavan lanac. Naime, te ogrilce osvojle su svet upravo zbog svoje posebnosti i načina na koji ulepšavaju svaku ženu i zato ih treba imati u što većem broju, svim oblicima i veličinama.