Letovanje sa malim detetom podrazumeva mnogo više priprema nego kada idemo sami.

Na izbor destinacije za odmor utiče više faktora nego pre:

  • Da li apartman ima sve što je potrebno za bebu?
  • Da li je plaža dovoljno blizu našeg smeštaja?
  • Da li je u vodi bezbedno?

To su samo neka od pitanja koja će vam se vrzmati po glavi dok budete birali letovalište.

Crna Gora nudi mesta za letovanje po svačijem ukusu, pa tako ima i mnogo destinacija popularnih kod porodica sa malom decom i bebama. Da saznate koja su letovališta u pitanju, nastavite da čitate tekst!

Tivat – najlepše plaže i luksuzni hoteli Crne Gore

Tivat je jedno od atraktivnijih letovališta u Crnoj Gori, i to sa razlogom. 

Odličan je izbor za sve porodice sa malom decom jer luksuzni hoteli u kompleksu Porto Montenegro nude sve što vam može zatrebati na letovanju.

Velelepno pristanište za jahte, najveća botanička bašta na južnom Jadranu u koju se leti može pobeći od vrućine, dvadesetak skrivenih plaža i uvala koje tek čekaju da budu otkrivene i mnoštvo sadržaja za decu i porodice samo su deo onoga što Tivat ima da ponudi.

Plaža Kalardovo odabir je većine porodica sa decom zbog plitkog i veoma čistog mora. Idilična, 250m duga plaža, ima sitni pesak, restoran, košarkaški teren, teren za odbojku, tuševe, kabine, parking… Šta vam je više potrebno?

Ova plaža nalazi se u blizini Ostrva cveća, na oko 3km od Tivta i veoma ju je lako naći.

Druga omiljena plaža u Tivtu za roditelje s malom decom je čuvena plaža Plavi horizonti, za koju mnogi kažu i da je najlepša na celom crnogorskom primorju.

Nalazi se na Luštici, dugačka je oko 350m i neće razočarati ni one najizbirljivije. Voda je uvek čista, pesak sitan, a sve pohvale idu i za dostupni sadržaj. Jedina mana je gužva u sezoni, zbog koje se roditeljima beba preporučuje da idu u septembru, kada je i najlepša. 

Zapravo, stručnjaci i savetuju da se bebe vode van sezone na letovanja, jer je tada manja vrućina. Jedino o čemu onda treba razmišljati je bebi oprema koju je neophodno poneti – obavezno spakujte i odeću za nešto svežije vreme.

Petrovac – tradicionalno letovalište za porodice s decom

Petrovac je malo primorsko mesto ukrašeno maslinama, narandžama, lovorom i leandrima. Blage je mediteranske klime i može da se pohvali sa skoro 300 sunčanih dana u godini. Odlikuju ga brojni zalivi, duge plaže i male peskovite uvale, zbog kojih je jedna od omiljenih porodičnih destinacija u Crnoj Gori.

Dete plaža

Najpopularnija plaža za porodice s malom decom u Petrovcu je plaža Lučice, koju ćete prepoznati po velikom žutom toboganu.

U blizini Petrovca se nalaze dva prelepa ostrva, Katič i Sveta Neđelja, a prepoznatljiv je i po svojim šarmantnim ulicama, kao i čuvenom rimskom mozaiku iz 3. veka, na kom je prikazan bog sna, Hipnos.

Rafailovići – šarmantno ribarsko mesto

Turizam u Evropi nakon krize izazvane pandemijom konačno se oporavio i svi su poslednje godine bili željni otkrivanja novih neostraženih destinacija. Vi se nećete pokajati ako se odlučite da po prvi put posetite sa bebom Rafailoviće.

U pitanju je malo ribarsko mesto blizu Bečića, naslonjeno na veliku peščanu plažu.

Ima šetalište dugo 3km, sjajno za sve one koji planiraju da provedu odmor u miru, kao i marinu za glisere i čamce, brojne kafiće, restorane i park.

Sjajno je što ako vam dosade Rafailovići, što čisto sumnjamo, možete brzo i lako iz njega stići i do drugih popularnih destinacija kao što su Budva, Sveti Stefan i Tivat, jer se sve nalaze jako blizu.

Meljine – spoj lepog i korisnog

Meljine je malo turističko mesto u srcu Bokokotorskog zaliva, smešteno u blizini Herceg Novog, ali starije od njega čak 100 godina.

Odlazak u Meljine savetuje se svim roditeljima čija deca imaju probleme sa bolestima disajnih organa. Izuzetno korisna vazdušna strujanja jedan su od razloga zašto se roditelji odlučuju da letuju u ovom malom porodičnom mestu sa nekoliko mirnih plaža.

Pored toga, možete videti čuvenu tvrđavu iz 18. veka koju su sagradili Mlečani, posetiti manastir Savina i uživati u popularnom šetalištu ,,Pet Danica” koje povezuje ovo i još mnoga mesta sa Herceg Novim.

Kumbor – mesto sa velikim potencijalom

Kumbor je malo naselje u blizini Herceg Novog, koje mnogi roditelji sa malom decom koji su tamo letovali hvale.

Poseduje mnogo lepih zalivskih plaža sa peskom i veoma lepo uređene kućice i kafiće.

More je u ovom mestu izuzetno lepo i čisto, a poslednjih godina se izgradilo mnogo novih stambenih jedinica, te ne sumnjamo da ćete za njega tek čuti, jer ga krasi ogroman turistički potencijal.

Nadamo se da vam je naša lista predloga pomogla da se odlučite za svoju sledeću destinaciju za letovanje u Crnoj Gori. 

Želimo vam srećan put i ugodan odmor!