Naša kosa je sastavni deo našeg izgleda. Ali za zdrav izled kose važno je da vlasište kose bude negovano i zdravo. A to znači da Vaša kosa treba da bude puna volumena, sjaja, elastičnosti i bez peruti. Da, znamo da se čini kao komplikovan zadatak. Međutim, ako vodite računa o par stvari, verujemo da ćete imati manje problema.

IZBOR VRSTE ŠAMPONA ZA REGULARNO I SUVO PRANJE

S obzirom da postoji veliki izbor šampona na tržištu, važno je znati koji je pravi za nas. Najbolje je birati šampone koji su prilagođeni tipu kose i vlasišta. Na primer, možete birati između šampona  za masnu kosu, suvu kosu ili šampona protiv peruti.

Kada je u pitanju izbor šampona, mnogi preferiraju prirodnu i organsku kozmetiku. Organski šamponi su napravljeni od prirodnih sastojaka i bez štetnih hemikalija. Oni su pogodni za sve tipove kose, pa čak i za osetljivo vlasište. Takođe, mogu da budu i bolji izbor za ljude koji imaju problem sa alergijama.

Za bržu negu kose vrlo su popularni suvi šamponi. Šamponi za suvo pranje kose su sprej ili prah koji apsorbuju masnoću i nečistoće iz kose, čime se produžava vreme između dva šamponiranja. Ovo može biti posebno korisno za ljude sa masnom kosom, koji inače moraju često da peru kosu. Suvi šamponi su takođe korisni za osobe koje putuju ili nemaju mnogo vremena za pranje kose.

Međutim, ukoliko imate problema sa kosom ili vlasištem, obratite se dermatologu ili profesionalnom frizeru za savet.

SASTOJCI ORGANSKIH ŠAMPONA I NJIHOV BENEFIT

Organski šamponi za kosu sadrže prirodne sastojke koji su korisni za zdravlje kose. Ovakvi šamponi su bez sulfata i parabena i uopšteno hemijskog sastava koji ne oštećuje kosu.

Jedan od najznačajnijih sastojaka koji se može naći u ovim proizvodima jeste arganovo ulje. Ono je jedan od najpopularnijih sastojaka u proizvodima za negu kose. Bogato je vitaminom E, antioksidantima i esencijalnim masnim kiselinama koje hrane i hidriraju kosu. Arganovo ulje je takođe poznato po svojim sposobnostima da popravlja oštećenu kosu i sprečava njeno opadanje.

Neven je biljka koja se koristi u medicini i kozmetici zbog svojih umirujućih i regenerativnih svojstava. U šamponima, neven može pomoći u sprečavanju iritacije i upale vlasišta, kao i u održavanju zdravog i hidriranog vlasišta.

Tu je i maslinovo ulje koje je poznato po svojim hidratantnim svojstvima i bogatstvu antioksidanata. U proizvodima za kosu, maslinovo ulje može pomoći u jačanju kose, sprečavanju njenog opadanja i smanjenju pucanja krajeva.

Kopriva je biljka koja se tradicionalno koristi za jačanje kose i sprečavanje njenog opadanja. Bogata je vitaminom C, beta-karotenom i mineralima kao što su gvožđe i kalcijum, koji su neophodni za zdravu kosu i vlasište.

Ruzmarin je poznat po svojim antiinflamatornim i antioksidativnim svojstvima. U šamponima on može pomoći u održavanju zdravog vlasišta i jačanju kose. Lavanda može pomoći u smanjenju stresa i iritacije vlasišta, kao i u poboljšanju rasta i sjaja kose.

Osim ovih sastojaka, neki proizvodi takođe sadrže ekstrakte belog sleza, kokosovo ulje, aloe veru i druge prirodne sastojke koji su korisni za zdravlje kose. Kada koristite organske proizvode za kosu, možete biti sigurni da ne nanosite na kosu i vlasište štetne hemikalije, već samo prirodne sastojke.

Veliki izbor šampona za kosu možete naći na sajtu centifolia.rs. Odgovorna kompanija se bavi prodajom organske i hipoalergene kozmetike, aveliki deo ambalaže ovih proizvoda se reciklira 100% što pospešuje zaštitu naše životne sredine.

Svi šamponi koje nudi Centifolia su organski i ne sadrže parabene, sulfate i silikone. Oni se proizvode uz minimalan uticaj na okolinu, a testirani su i odobreni od strane dermatologa. Njihov blagotvoran uticaj na kosu i vlasište dolazi od prirodnih sastojaka koji se koriste u njihovoj proizvodnji.