Da li ste prethodnih godina imali negativno iskustvo kada vam je istekla registracija ili svake godine uradite tehnički pregled na vreme? Svejedno, drago nam je da ste naučili na teži ili lakši način, i da registraciju vozila produžavate pre samog isteka.

Važna olakšica prilikom registracije vozila i tehničkog pregleda je što možete uraditi i pre nego što registracija istekne. To vam omogućava da zaobiđete dodatne troškove i neprijatne situacije.

U nastavku saznajte koliko ranije može da se uradi tehnički pregled i zašto se to i preporučuje.

Uradite tehnički pregled pre isteka registracije

Nećemo previše dužiti, odmah ćemo vam dati odgovor na pitanje. Tehnički pregled možete uraditi najranije 30 dana pre isteka registracije. I svima savetujemo da pregled uradite što ranije, jer nikada ne znate koje dodatne komplikacije mogu da se pojave.

Nije lako pronaći slobodne termine za tehnički pregled, a često i ne znate da automobil nije potpuno ispravan. Zato imate mesec dana prostora da završite kompletnu registraciju. Bez obzira koliko dana unapred registrovali vozilo, registracija se produžava godinu dana od datuma koji piše na registracionoj nalepnici.

Zašto uraditi tehnički pregled ranije?

Poznato je da smo narod koji sve radi u poslednjem trenutku, ali kada je u pitanju registracija vozila, savetujemo da ipak o tome razmišljate na vreme. Zašto stvarati dodatne troškove i nervozu, kada sve to može biti odrađeno jednostavnije.

Ovo su neki od razloga zašto savetujemo da uradite tehnički pregled, ali i kompletnu registraciju, pre isteka:

  • kada istekne registracija morate šlepati vozilo do tehničkog pregleda, dodatni trošak;
  • ukoliko vas zaustavi policija nakon isteka registracije bićete kažnjeni, dodatni trošak;
  • ako od registracije prođe više od 60 dana morate vratiti tablice i saobraćajnu pa ponovo da izvedite nove isprave, dodatni trošak;
  • u takvim situacijama postajete nervozniji, možda nećete odmah pronaći slobodan termin i nećete moći da koristite vozilo.

Da se ne bi dešavale situacije da zaboravite na registraciju, jer ipak se vrši samo jednom godišnje, najbolje je da napravite podsetnik. Danas postoje razne aplikacije koje vas mogu obavestiti i podsetiti.

Šta ako vam je ostalo još nekoliko dana do isteka registracije?

Gotovo svi tehnički pregledi svuda po Srbiji su prebukirani svakodnevno. Slobodan termin u Beogradu često morate tražiti i nekoliko nedelja unapred, iako ni sami ne znate da li ćete tada biti u mogućnosti da odete zbog obaveza.

Don registracija

Najveći centar za registraciju i tehnički pregled DON je mesto u Beogradu gde ćete sve završiti za svega sat vremena. Napravili su tri centra sa većim brojem tehnoloških linija. Centri se nalaze u širem centru, na različitim lokacijama. Na vama je da izaberete koji centar vam je najbliži.

Nema više čekanja u redovima i zakazivanja nedeljama unapred. Sada registraciju vozila završavate na jednom mestu, bez odlaska u MUP.

Potrebna dokumentacija za tehnički pregled

Za tehnički pregled potrebno je da dostavite ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu, potvrdu ukoliko vaše vozilo ide na autogas i ovlašćenje ako vozilo nije na vaše ime. Takođe, morate imati atest za svu dodatnu opremu na vozilu koja nije fabrička.

Podaci iz saobraćajne dozvole moraju se poklapati sa podacima na samom vozilu. Najčešći problemi se javljaju ukoliko je došlo do zamene motora ili se promeni broj sedišta.

Rezervišite termin za tehnički pregled par dana unapred

Bez obzira da li vam je do isteka registracije ostalo mesec ili nekoliko dana, proces tehničkog pregleda i cele administracije nije nešto što volimo da radimo. Zato je dobro kada ceo proces traje veoma kratko.

Zato savetujemo da to uradite na mestima gde možete završiti kompletnu registraciju, kao što je slučaj u centru za tehničke preglede DON. Na 3 lokacije u Beogradu možete uraditi tehnički pregled. Takođe imaju servis u slučaju da je potrebno ukloniti kvarove, vrše platni promet svih taksi, izdaju tablice i saobraćajne dozvole i sve što vam je potrebno na jednom mestu.

Posetite njihov sajt  don-registracija.com na kome se nalaze sve infomacije, a ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam je potreban savet stručnjaka, slobodno ih kontaktirajte.