Zašto neku uslugu, koja pritom nije jeftina, platiti odmah kada možete platiti na rate. Registracija vozila nije jeftina, nekada je potrebno izdvojiti čak pola plate. Ne morate više da se brinete kako ćete pregurati mesec registracije, kada ukupnu cenu možete podeliti na više meseci.

Opcija odloženog plaćanja je uvek dobra, ne opterećujete kućni budžet. Pa tako velike troškove kao što je registracija možete lakše prebroditi. Ako se pitate koja to agencija za registraciju u Beogradu pruža ove olakšice, otkrićemo vam u nastavku teksta.

Koliko košta registracija vozila?

Pre nego što se dotaknemo povoljnosti prilikom plaćanja, osvrnućemo se na cenu registracije. Precizan odgovor na pitanje koliko košta registracija vozila dobićete ukoliko upotrebite kalkulator registracije

Na cenu registracije vozila utiče opština u kojoj registrujete, godište vozila, snaga i zapremina, premijumski stepen osiguranja i dodatne usluge koje izaberete. Te usluge mogu biti: tehnički pregled, nova saobraćajna dozvola, nove tablice i zeleni karton. Poslednjih godina agencije su dobile ovlašćenje da izdaju potrvrde za saobraćajne dozvole i tablice, pa mogu naplatiti te usluge. 

Jedini način da saznate približnu cenu registracije je putem online kalkulatora registracije. Unošenjem svih potrebnih informacija u folmular dobićete sumu koja je slična onoj koju ćete platiti. Ovi formulari su ipak informativnog karaktera, tako da nemojte striktno planirati prema tim rezultatima.

Radnik kontrolise ispravnost vozila

Osnovne takse za registraciju vozila

Na spisku uplatnica koje treba uplatiti uvek se nalaze ove osnovne takse za registraciju vozila, bez obzira da li je to prva registracija ili je produžavate. Lokalna komunalna taksa zavisi od opštine do opštine, dok porez na upotrebu vozila ili takozvani porez na luksuz zavisi od snage motora.

Pri svakoj registraciji plaćaju se ove takse za produžavanje registracije i registracionu nalepnicu:

  • Komunalna taksa (registracija);
  • Porez na upotrebu vozila (registracija);
  • Taksa MUP-u Republike Srbije (registraciona nalepnica);
  • Taksa Zavodu za izradu novčanica (registraciona nalepnica);
  • Osiguranje (polisa autoodgovornosti);
  • Provizija platnog prometa.

Od svih navedenih troškova najskuplje je svakako osiguranje. Cena osiguranja u različitim osiguravajućim kućama razlikuje se minimalno (1.000 – 2.000rsd na godišnjem nivou), a na cenu takođe utiče i premijski stepen.

Kako podeliti cenu registracije na rate?

Velike i ozbiljne agencije nude različite načine plaćanja, a neki od njih podrazumevaju plaćanje registracije na rate. Vrlo je jednostavno, registrujete vozilo sada a plaćate narednih nekoliko meseci.

Postoji nekoliko načina plaćanja:

  • gotovinski ili platnim karticama;
  • na rate: čekovima građana, putem administrativne zabrane.

Ipak, ne postoji mogućnost plaćanja celokupnog iznosa na rate. Tehnički pregled morate platiti odmah, takav je zakon, ali sve ostale usluge podležu mesečnom plaćanju. To može biti izdavanje tablica ili saobraćajne dozvole, obavezno osiguranje, zeleni karton i druge usluge koje izaberete.

Imate mogućnost podele na 6 mesečnih rata, a gornja granica za plaćanje putem administrativne zabrane je 60.000 dinara.

Gde u Beogradu platiti registraciju na rate?

Osim što će vam omogućiti olakšano plaćanje, odnosno podelu na rate, ova agencija pruža sve usluge pod istim krovom. Kod njih možete izvršiti kompletnu registraciju vozila za svega 2-3h bez čekanja u redu. Govorimo o agenciji Balkan 2001 koja se nalazi na Novom Beogradu.

Lokacija u samom centru grada dodatna je prednost. Veliki broj vozača zna za ovaj centar koji se više od 20 godina nalazi na Starom sajmištu. To je dovoljan dokaz kvaliteta, tako da ne moramo bilo šta dodavati.

Proces registracije kod njih je vrlo jednostavan. Dođete u zakazano vreme, predate im vozilo i kroz par sati kada sve bude gotovo zvaće vas da preuzmete vašeg mezimca. Sve se plaća kod njih, izdaju saobraćajne i tablice, tako da ne idete nigde van njihove kancelarije.

Dok se tehnički pregled i kompletna registracija ne završe, vi možete otići u shopping centar Ušće koji se nalazi na svega 300m udaljenosti. 

Balkan 2001 – Agencija za registraciju i tehnički pregled

Uvek savetujemo da registraciju radite u agenciji koju ste dobili na preporuku. Ako neko od vaših prijatelja ima pozitivno iskustvo u nekoj od agencija, poslušajte ih. Dobro organizovani centri za registraciju mogu drastično uštedeti vreme, ali i smanjiti nervozu.

Ukoliko nemate preporuku za dobru agenciju, možete uzeti našu. Svima toplo preporučujemo Balkan 2001, dugi niz godina sve registracije vršimo kod njih bez ikakvih problema i ne bi ih menjali nikada. Dosta naših prijatelja i poznanika sada su kod njih, zadovoljni su, pa možete i vi. Potražite više informacija na njihovom sajtu “balkan2001.rs”.

I to nije sve ukoliko obavite ceo postupak registracije kod njih dobijate i besplatnu pomoć na putu Atlas 24/7 pozovite i zakažite vašu registraciju 0648517007