Nasledili ste stan u luksuznom kraju grada koji nije u skorije vreme bio renoviran. Želite ga urediti od nule i izvršiti sve popravke kako bi bio sreman za nove stanare. Vašu nekretninu možete prilagoditi potrebama drugih i napraviti od nje korisnu investiciju. 

Pre prodaje ili izdavanja stana dobro je da razmotriti različite mogućnosti koje se tiču renoviranja. Kompletna vizuelna promena, osvežavanje enterijera, ugradnja novih instalacija, pločica, podova, sanitarnih sistema i svaka druga značajna promena – ne mora biti zastrašujuća uz sistem „ključ u ruke“. 

Renoviranje stana – ključ u ruke kao provereno rešenje

Ukoliko nemate nikakvog iskustva sa renoviranjem, izgradnjom i ulaganjem u bilo kakav oblik nekretnine, a pritom želite uštedeti vaše dragoceno vreme i spasiti se od frustracije – onda je renoviranje stana ključ u ruke – princip koji je fantastično rešenje za vas. U pitanju je dugoročna investicija koja je pravo oličenje luksuza. 

Za renoviranje stana, zavisno od stanja nekretnine biće potrebno od nekoliko nedelja pa do meseci. Ali zahvaljujući renoviranju stana ključem u ruke, dobićete novoobnovljenu imovinu a da ne trebate ni prstom mrdnuti. Prepuštajući proces ugradnje vrata i prozora, modernog dizajna, montaže zidnih pregrada, postavke novog poda, zamenu vodovodnih cevi, kupovinu celokupne opreme, čišćenje stambenog prostora i mnoge druge radove – izvođačima radova i firmi koja ceni estetiku i kvalitet, doživećete minimum stresa. Sa renoviranjem stana ključ u ruke dobićete kompetentno rešenje zasnovano na originalnosti, smelim estetičnim detaljima i temeljnosti.  

Renoviranjem stana do modernog dizajna

Nasuprot mnoštvu stanova koji odišu zastarelim dizajnom i lošim završinim obradama, renoviranjem po principu „ključ u ruke“ dobićete moderan stil enterijera. Dizajneri najčešće preporučuju meke i neutralne boje, koje je lako uskladiti sa nameštajem, koloritom jastuka i drugih dekorativnih elemenata. Zajedno sa arhitektama i stilistima možete vršiti odabir zidnih obloga, pločica, rasporeda pregrada, rasvetnih i mnogih drugih „sitnih“ elemenata. Da li će biti upotrebljen gips, ukrasni kamen, lagane drvene teksture ili puno drvo koje daje eleganciju – opet, odlučujete u saradnji sa odabranom građevinskom firmom. Ne ustručavajte se da sarađujete za stručnim mišljenjem jer samo na taj način možete dobiti stan dovoljno otporan na vetar i vlagu, a pritom fantastičnog enterijera.  

Koliko će renoviranje da vas košta 

S obzirom da ovakav oblik renoviranja iziskuje usluge inženjera, vodoinstalatera, stilista, električara, molera i drugih, vaš račun će biti kraći za poveću sumu novca. Međutim, ulaganje u nekretninu sa ljudima koji se obazrivo unesu u projekat i pažljivo planiraju troškove može biti veoma isplativo za vas kada planirate da renoviranu nekretninu prodate ili izdajete. 

Cena za renoviranje stana zavisiće od kvadrature i željenih usluga. Da li će biti u pitanju betoniranje, rušenje, gipsarski radovi, odvoženje šuta, razne zidne dekorativne tehnike, oblaganje foto tapetama, luksuzne keramičke pločice, izrađivanje kuhinje po meri, najkvalitetnija termo izolacija, hoblovanje parketa, američki plakari, spušteni plafoni, pvc ili neka druga stolarija – zavisiće od toga koliko ste spremni da platite. Na teritoriji Srbije, ta cifra varira i zavisi od firme do firme. Za renoviranje stana po sistemu – ključ u ruke, najčešće je potrebno izdvojiti između 100 i 200 evra po metru kvadratnom. Naizgled, zastrašujuća suma, međutim, vrhunski kvalitet, lepota i trajnost ostaviće bez daha i vas i nove kupce.