Ne može se reći da je jednostavno organizmu da se izbori sa različitim infekcijama virusnog ili bakterijskog porekla, posebno u toku zime, odnosno u prelaznim periodima godine, kada su različite vrste infekcija i česte. Ali je ipak moguće pomoći mu u toj borbi na različite načine.

Na prvom mestu se pdorazumeva da bi trebalo pojačati unos zdravih namirnica, poput svežeg voća i povrća, te prirodno seđenih sokova. Isto tako se podrazumeva da treba na dnevnom nivou unositi i optimalnu količinu vode, ali i omogućiti organizmu dovoljno sati sna. Fizička aktivnost i te kako ima uticaja i na zdravlje ljudi, ali i na jačanje odbrambenih snaga organizma, pa se u tom smislu i preporučuje praktikovati je na dnevnom nivou.

Sve to zajedno će, bez ikakve sumnje, doprineti i jačanju odbrambenih snaga organizma, ali i poboljšanju kvaliteta života i zdravlja organizma u celini.

Ipak, u slučaju da spadate u red ljudi, koji se lako zaražavaju, to znači da su odbrambene snage vašeg organizma na niskom nivou i da je potrebno da ih maksimalno ojačate.

A to možete učiniti na dva načina, odnosno prirodnim putem i unošenjem namenskih dijetetskih preparata, među kojima se Orthomol immun izdvaja po kvalitetu i efikasnosti. Zahvaljujući činjenici da sadrži sve minerale i antioksidanse, ali i druge hranjive sastojke, koji pomažu održavanju odbrambenih snaga organizma na optimalnom nivou, ovakav preparati je dobro uvrstiti u ishranu, upravo sa ciljem poboljšanja imuniteta.

Da li su suplementi za imunitet dobra opcija?

U zavisnosti od preporuke lekara koji je upoznat sa vašim zdravstvenim stanjem, zavisiće i da li je bolja varijanta da pokušate odbrambene snage organizma da ojačate na prirodan način ili da koristite suplemente, kao što je Orthomol immun.

U principu, postoje slučajevi kada se preporučuje kombinacija nekih promena u životnom stilu, odnosno pravilne ishrane, u smislu unosa dovoljne količine svežeg voća i povrća, uz adekvatne medicinske suplemente, kako bi se i odbrambene snage organizma održale na optimalnom nivou.

Zašto je imunitet toliko važan?

Kada su odbrambene snage organizma na niskom nivou, vrlo često dolazi do infekcija, koje mogu biti virusnog i bakterijskog porekla, ali i generalno do razboljevanja. Baš zato i jeste važno da sa vremena na vreme unosite preparate kao što je Orthomol immun, odnosno da se potrudite da svoju ishranu obogatite namirnicama biljnog i životinjskog porekla, koje su bogate vitaminima, mineralima i ostalim hranljivim supstancama, neophodnim za održavanje imuniteta na optimalnom nivou. Jedino na taj način ćete moći da se izborite sa različitim infekcijama, kada sa njima budete došli u dodir.

Podrazumeva se da je za održavanje odbrambenih snaga organizma na optimalnom nivou neophodno i dovoljno sna, te vođenje urednog načina života. Međutim, često se ljudi žale da nisu u mogućnosti da imaju sva tri obroka u toku dana, bogata hranljivim sastojcima, zatim da spavaju malo i da su vrlo aktivni u toku dana, pa je u tom slučaju preparat kao što je Orthomol immun jedna od boljih opcija, jer se u njemu nalaze sve one materije, koje upravo pružaju potporu odbrambenim snagama organizma i pomažu mu generalno da se izbori sa različitim vrstama infekcija.