Svake godine, kupujete po nekoliko poklona za svoju devojku u raznim prilikama – godišnjica veze, rođendan, Dan žena, Nova godina, a i u onim prilikama koje nisu tako posebne, već samo želite da iznenadite voljenu osobu.

Dolazak na vrata sa buketom cveća i bombonjerom je simpatično, ali isuviše izlizano i očekivano da bi se iko istinski obradovao tom gestu. Zato je potrebno osmisliti originalan poklon koji će ostaviti jak utisak, a sa godinama taj zadatak postaje sve teži jer se inspiracija i ideje crpe. 

S obzirom da čitate ovaj tekst, verovatno trenutno nemate zamisao, pa ćemo u nastavku teksta navesti neke ideje, ali i načine kako doći do svog originalnog poklona za vašu devojku.

Osluškujte njene želje pre kupovine

Da biste napravili iznenađenje za devojku ne morate izdvajati značajna finansijska sredstva. 

Iako su automobil ili najnoviji telefon fenomenalan poklon, retko ko ima dovoljno sredstava za ove krupne gestove, a i sitnice mogu mnogo više da znače jer njihovom kupovinom zapravo osluškujte njene želje i suptilno shvatate šta je to što joj treba, ali nikako da odvoji vreme ili novac da to i kupi.

To može biti poseban set vinskih čaša, određeni nakit, kvalitetan jastuk, tašna, haljina, prostirka za spavanje, pidžama, patike za trening i slično. 

Vaša devojka će verovatno kroz neobaveznu konverzaciju spomenuti šta bi volela da ima, ili šta joj je potrebno zato obratite pažnju i zasigurno ćete dobiti inspiraciju, a da je ne pitate direktno šta bi želela da dobije kao poklon.

Idealan poklon ne postoji kao takav, već zavisi isključivo od osobe.

Dok će se neko puno obradovati ako dobije napisanu pesmu posvećenu njoj, neko ne ceni toliko kreativnu misao već više voli nešto opipljivo što može da iskoristi. 

Napravite slatkiš specijalno za nju

Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli slatko, zato možete pronaći put do njenog srca slatkišima.

To ne mora biti uobičajena čokolada ili bombonjera, već torta koja se razbija malim čekićem kako bi se došlo do ostatka poklona unutar nje. Ne samo da će čin razbijanja torte povećava neizvesnost, već možete napuniti tortu najrazličitijim slatkišima kojima će se vaša osoba neizostavno obradovati.

Unutar torte možete ubaciti i druge manje poklone koji se ne jedu, kao što je na primer plišana igračka, stoga je ova torta skup više darova.

Na tržištu danas postoje veoma zanimljivi slatkiši koji su dizajnirani isključivo za poklone, zato istražite malo po internetu i odaberite onaj za koji smatrate da je najbolji za nju. 

Napomenućemo da se poslastičarnici obratite barem 2 dana ranije, jer se takvi slatkiši uglavnom prave po narudžbini i ne stoje na lageru.

Personalizujte uobičajene poklone

Personalizovani pokloni su svojevrsna umetnost pretvaranja uobičajenih poklona u nešto posebno, prilagođeno samo osobi koja se daruje.

Primera radi, ukoliko je vaša devojka ljubitelj dobrog vina, možete poručiti da se naprave vinske čaše sa posebnom porukom ispisanom na njima, uz neizostavnu bocu kvalitetnog vina. 

Osim toga, neki ljudi su vičniji pisanom reči nego govoru, zato pustite mašti na volju i osmislite kratku poruku. Inspiraciju ćete pronaći u vašem odnosu, iskustvu i događajima koji su obeležili vašu vezu, jer poruka treba biti kratka, a da pritom kaže sve što je potrebno. 

Isti je princip sa kriglama za pivo ili šoljicama za kafu. 

Na isti način, možete personalizovati bilo šta – podloga za miš ukoliko je kompjuterski fanatik, rokovnik ako ne može da organizuje svoje obaveze, magnet za frižider sa omiljenim animiranim junacima… lista je dugačka, samo treba odaberete pravi predmet koji će joj najviše koristiti, i kojem će se najviše obradovati.

Poklonite joj avanturu

Možda vaša devojka ne ceni toliko materijalne stvari koliko voli da putuje.

Ukoliko je tako, onda je idealan poklon za nju upravo avantura. Zbog pandemije Korona virusa mnoga putovanja su otkazana, a prelazak preko granica otežan, međutim Srbija je prepuna prirodnih lepota koje praktično čekaju da budu otkrivene. 

Ne morate trošiti previše, već se potrudite da joj pružite nezaboravno iskustvo.

Povedite je na kampovanje u prirodu, pecanje pored reke, planinarenje po nesagledivim planinama, jahanje konja, ili bilo šta što do sada nikada nije iskusila. 

Vašoj devojci je potreban samo određeni broj parfema, tehnoloških uređaja ili bilo kojeg drugog predmeta, dok će sa druge strane putovanje i vreme provedeno sa vama zauvek pamtiti.

Neke od preporuke koje ćemo navesti, a koje morate posetiti na svom putovanju po Srbiji su: Tara, Uvac, Đavolja varoš, Stara planina i Vrnjačka banja. 

Odvedite je u spa centar 

SPA je skraćenica od Sanus per aquam što u prevodu znači “vodom do zdravlja”.

Oaza mira kao poklon retko koga će ostaviti ravnodušnim, a svako se baš tako oseća kada zakorači u spa centar. Masaža, aromatični sastojci, kristali, mehurići i pilinzi asociraju na potpuno uživanje jer upravo to i jesu. 

Devojka spa centar

Alternativno, spa centar možete napraviti i u svom domu. Napunite kadu sa mehurućima, laticama ruža i mirišljavim uljima, a pored kade namestite stolicu na kojoj će se nalaziti vino i čaša. 

Pustite lagani džez i ostavite je neko vreme da se posveti samo sebi, u atmosferi koju ste vi napravili.

Kako biste odabrali idealan poklon potrebno je da dobro poznajete svoju voljenu osobu, pa za šta god da se opredelite budite sigurni da je baš to ono čemu bi se ona obradovala, bilo da je u pitanju materijalna stvar ili iskustvo.